Facebook le interzice angajaților să mai lucreze de acasă

Opţiunea muncii de acasă nu va mai fi disponibilă pentru personalul Facebook Inc, întrucât reţeaua de socializare a anunţat revenirea completă a angajaţilor săi în birourile companiei, informează DPA.

Decizia contrazice o măsură anterioară implementată de Facebook, potrivit căreia munca de acasă ar fi devenit un mod de lucru permanent.

Decizia de a solicita angajaţilor să revină în birouri survine la câteva zile după ce gigantul din domeniul reţelelor de socializare s-a confruntat cu o pană majoră, care, potrivit companiei, ar fi avut un impact mai mic dacă mai mulţi angajaţi s-ar fi aflat în sediile sale din Statele Unite.

Potrivit unor surse din interiorul Facebook, decizia de a lucra de la birou este analizată de la caz la caz şi depinde, deocamdată, de consimţământul angajatului.

Pana masivă de săptămâna aceasta nu a afectat doar funcţionarea Facebook, Messenger, Instagram şi WhatsApp, ci a blocat şi cardurile de acces ale companiei, iar angajaţii nu au mai avut acces în birouri şi în camerele serverelor.

Vezi si:  Elon Musk vrea să facă o nouă rețea de socializare

Facebook a spus că pana masivă a fost cauzată de ”schimbări de configuraţie la routerele de bază care coordonează traficul în reţea dintre diferite centre de date”.

Pentru rezolvarea unor probleme tehnice precum întreruperea survenită în urmă cu câteva zile şi care a durat şapte ore, Facebook se bazează în prezent pe munca de la distanţă. Compania nu va permite tuturor angajaţilor să lucreze exclusiv de acasă.

Angajaţii care doresc să lucreze de acasă vor trebui să expedieze o cerere oficială în acest sens şi să primească aprobare.

Necesitatea de a solicita o astfel de aprobare va fi impusă, totodată, în cazul angajaţilor cărora li s-au aplicat reduceri salariale în schimbul posibilităţii de a lucra de acasă. Facebook aplică o politică similară celor implementate de giganţi din domeniul tehnologiei în ceea ce priveşte munca la domiciliu.

Personalul Google trebuie să facă o solicitare pentru a primi aprobarea de a lucra de la domiciliu, iar Amazon şi Apple îşi propun să aducă înapoi la birou cât mai mulţi angajaţi până anul viitor.

Vezi si:  Filipine este cea mai dependentă țară de social-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *