Fuziunea BT-OTP s-a încheiat. BT lider de piață

Fuziunea BT-OTP s-a încheiat. BT lider de piață

Banca Transilvania a finalizat cu succes fuziunea cu OTP Bank România, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața bancară din România. Noua structură a BT după integrare îi conferă o cotă de piață de 23%, obținută atât prin creștere organică, cât și prin achiziția OTP Bank România.

Finalizarea fuziunii aduce pentru Banca Transilvania o creștere de 9% a activelor și un salt de 13% al portofoliului de credite. De asemenea, prezența băncii s-a extins semnificativ în București și în centrul țării, consolidându-și acoperirea teritorială, potrivit zf.

Fuziunea dintre cele două instituții financiare s-a realizat într-un timp record de doar șapte luni, un proces accelerat datorat sinergiilor și similarităților dintre Banca Transilvania și OTP Bank România. Execuția rapidă a fost posibilă și datorită implicării echipelor celor două bănci.

Banca Transilvania are o competență esențială, execuția rapidă și de succes a integrărilor companiilor achiziționate. De această dată, a fost inclusiv o integrare în timp record, în doar șapte luni, cu o implementare foarte bună, posibilă datorită similarităților și sinergiilor dintre BT și OTP Bank, precum și implicării echipelor celor două bănci. Le spunem bun venit noilor clienți, parteneri de business și colegi.” – Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania

Valoarea totală a tranzacției de achiziție a OTP Bank România și a celorlalte subsidiare ale OTP Group din România s-a ridicat la 347,5 milioane de euro, tranzacție realizată în anul 2024 conform relatarilor celor de la economedia.

Vezi si:  Grupul Banca Transilvania ataca din nou si achizitioneaza Idea Bank

BT are un istoric amplu de achiziții în sectorul bancar românesc, OTP Bank România fiind a patra bancă preluată în ultimul deceniu, după:

  • Volksbank România (2015)
  • Bancpost (2018)
  • Idea Bank (2022)
  • OTP Bank România (2024)

Prin această fuziune, clienții care provin din OTP Bank beneficiază acum de acces la infrastructura extinsă a Băncii Transilvania:

  • Prezență în 350 de comunități din România
  • Peste 530 de sedii teritoriale
  • Peste 2.000 de aparate pentru self-banking, inclusiv BT Express, BT Express Plus și BT Cash & Drop
  • Acces la aplicații digitale moderne: BT Pay (pentru persoane fizice), BT Go (pentru companii), BT Visual Help (pentru asistență digitală)
  • Consultanță în limba maghiară prin serviciul Hungarian Desk, disponibil atât clienților proveniți de la OTP Bank, cât și clienților existenți ai BT
  • O ofertă de bun venit, care include produse, servicii și soluții dedicate

În paralel cu această fuziune, Grupul Banca Transilvania a marcat o a doua integrare, în Republica Moldova, între Victoriabank (parte din Grupul BT) și BCR Chișinău. Ambele fuziuni au fost finalizate în aceeași zi, reflectând capacitatea Grupului BT de a derula simultan procese de integrare complexe în țări diferite.

Vezi si:  Volksbank Romania S.A. a fost acaparata de Banca Transilvania S.A.

Prin această dublă acțiune, Banca Transilvania își întărește nu doar poziția de lider în România, dar contribuie și la consolidarea pieței bancare din Republica Moldova, continuând să-și extindă influența regională prin strategii clare de achiziție și integrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *