Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu reprezentantii Google despre oportunitatile oferite de Romania

“Marile companii din domeniul tehnologiei informatiei care vor sa-si extinda afacerile in Europa de Est vor gasi in Romania oportunitati excelente,”– a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu la intalnirea pe care avut-o cu reprezentantii companiei Google, in cadrul vizitei de lucru pe care o efectueaza in Statele Unite ale Americii.

Specialistii cu formare solida in domeniul IT reprezinta un atu puternic pentru companiile din acest domeniu care doresc sa vina in tara noastra. In plus,  Romania ofera acum prilejul investitiilor majore in centre de date si servicii de cloud, Guvernul avand ca prioritate, in cadrul reformei administratiei publice, reforma digitala si transferul in cloud a sistemelor IT de stat.

„Guvernul si-a asumat operationalizarea cloudului guvernamental si vom lucra  impreuna cu expertii si cu companiile din industria tehnologiei pentru a reusi acest lucru. Voi incuraja si firmele si companiile private din Romania sa opteze pentru aceste solutii de tip cloud, pentru ca reprezinta un avantaj competitiv important intr-o piata tot mai concurentiala”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Vezi si:  Război SUA - Franța pentru taxele giganților internetului

Pe langa colaborarea pentru serviciile cloud, seful Executivului a aratat ca Romania este extrem de interesata de identificarea de proiecte in domeniul securitatii cibernetice si de dezvoltarea acestora, in contextul in care tara noastra dispune de una dintre cele mai avansate legislatii in domeniul securitatii cibernetice din Europa.

De asemenea, seful Executivului a amintit ca Romania beneficiaza de statutul conferit de aderarea la UE si la NATO si, in viitorul apropiat, la OCDE, oferind astfel un mediu de afaceri previzibil, bazat pe reguli garantate de apartenenta la aceste organizatii. Totodata, investitia in tara noastra poate reprezenta un cap de pod pentru firmele interesate sa acceseze piata europeana sau alte piete regionale, ca Republica Moldova sau Ucraina.

„Stiu ca politica Google este de a incuraja folosirea alimentarii centrelor de date cu energie produsa din surse regenerabile si aici este o alta zona unde ne intalnim, pentru ca si noi sustinem utilizarea de energie curata, facem eforturi de decarbonizare si de a produce energie verde”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Vezi si:  UE ia măsuri în piețele digitale

Premierul Marcel Ciolacu se afla intr-o vizita de lucru in Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. si New York – impreuna cu o delegatie  guvernamentala si a avut intrevederi cu inalti oficiali americani – Lloyd Austin, secretarul american al apararii, Antony Blinken, secretar de stat, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm, secretar pentru energie al Statelor Unite ale Americii -, dar si cu reprezentanti ai unor importante companii americane. Vizita prim-ministrului Marcel Ciolacu va continua cu intrevederi cu reprezentantii asociatiilor evreiesti, precum si cu  Antonio Guterres, secretarul general al Natiunilor Unite, si cu Dennis Frances, presedintele Adunarii Generale ONU.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *