Tesla dezvaluie un concept de masina 100% chinezeasca

Tesla pleaca in cucerirea pietei chinezesti accelerand activitatile din cadrul Gigafactory 3 din Shanghai.

Inainte cu doar cateva saptamani de prezentarea lui Cybertruck, Tesla dezvaluie primele imagini cu noua masina realizata in Gigafactory de la Shanghai. Aceasta uzina chinezeasca va fi folosita in special pentru a concepe Model 3 si Model Y care vor fi lansate cat de curand pe piata asiatica. Insa Elon Musk vrea in egala masura sa deschida un studio de design propriu in China.

Imagini cu noua masina au aparut pe contul WeChat oficial al Tesla si s-a precizat in egala masura faptul ca societatea se afla in cautare de designeri. Obiectivul lui Elon Musk este acela de a trece la modul « made in China ». Presedintele Tesla nu vrea doar ca Gigafactory asiatica sa fie produsa pentru a produce in masa Model 3 si Y, vrea ca talentele chinezesti sa isi exprime viziunea pentru a concepe un vehicul gandit si fabricat in China.

Lucrurile evolueaza in sanul primei Gigafactory construite in afara Statelor Unite ale Americii, luna aceasta compania a inceput livrarea Modelului 3 si a inceput productia pentru Model Y.

Vezi si:  Europa renunță la mașinile pe benzină și motorină

Tesla beneficiaza de sustinerea guvernului chinez. In aceasta saptamana, Tesla a atins o valoare bursiera de 89 miliarde de dolari ceea ce inseamna ca, constructorul american, depaseste pentru prima data General Motors si Ford. Pentru moment, colaborarea dintre Tesla si China functioneaza de minune. Elon Musk este perfect constient de acest lucru si vrea sa intretina aceasta relatie. La ora actuala productia din cadrul Gigafactory atinge un nivel de productie de 3000 de unitati pe saptamana si prevede sa creasca in mod regulat productia pe masura ce noii muncitori se vor alatura productiei. In plus, in ciuda aparentelor, guvernul chinez cauta in permanenta sa imbunatateasca calitatea aerului din tara si spera ca Tesla va reusi sa incite consumatorii sa treaca la masinile electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *