Jumatate de milion de dolari, atat va costa automobilul electric Ferrari !

Constructorul italian de masini de lux intentioneaza sa scoata pe piata un autovehicul electric, dar pretul este unul amețitor: 500 de milioane de dolari.

Ferrari isi va face lansarea in domeniul masinilor electrice in contextul in care tot mai multi consumatori evita masinile electrice suta la suta in favoarea unor automobile diesel sau hibride, multi mai ieftine. Sondajele de opinie arata ca 63 dintre consumatori, la nivel mondial, spun ca e putin probabil sa-si cumpere o masina electrica din cauza pretului prea mare si a lipsei infrastructurii corespunzatoare pentru incarcare.

Dar Ferrari pariaza pe segmentul clientilor extrem de bogati, care vor cumpara in numar suficient de mare autoturisme scumpe, dar curate, din punct de vedere ecologic. Cu unpret de 500.000 de dolari, automobilul electric Ferrari va fi mult mai scump decat cel mai scump autoturism al constructorului italian, care 375.000 de dolari.

Potrivit studiilor interne realizate de Ferrari, cumparatorii potentiali ai viitoarei masini electrice ar fi persoanele cu venituri de peste 100.000 de dolari pe an. La Maranello, in Italia, Ferrari va deschide o fabrica unde va fi construit modelul electric, spun surse din companie. “Va fi o fabrica dotata cu echipamente de ultima generatie, care ne va asigura flexibilitatea si capacitatea tehnica pentru viitor” – a declarat CEO Ferrari, Benedetto Vigna.

Vezi si:  România, campioana înmatriculărilor în Europa

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *