Bitcoin pierde 14 la la suta din valoare intr-o singura zi

Prabusirea a fost provocata de faptul ca Celsius Network, una dintre principalele companii americane de creditare in cripto monede, a anuntat ca ingheata retragerile si transferurile din cauza conditiilor extreme de pe piata.

Decizia Celsius a antrenat o prabusire in lant a cripto valutelor. Pentru prima oara dupa ianuarie 2021, piata globala a monedelor cripto a scazut sub 1 trilion de dolari. Dupa ce Bitcoin, cea mai importanta moneda din sfera cripto, a pierdut 14 la suta din valoare si celelalte monede digitale au inregistrat pierderi uriase.

Celsius, cu sediul in  New Jersey, are active de circa 11,8 miliarde dolari  si ofera produse purtatoare de dobanda clientilor care depoziteaza cripto monede pe platforma sa. Apoi, da cu imprumut cripto monede. Dupa anuntul privind inghetarea retragerilor, Bitcoin a plonjat la 22.725 dolari, cel mai scazut nivel din ultimele 18 luni. Apoi s-a redresat usor, urcand la 23.265. A doua cripto moneda importanta, ether, a pierdut nu mai putin de 18 procente din valoarea sa si s-a tranzactionat la cel mai scazut nivel din ianuarie 2021, si anume 1.176 dolari.

Vezi si:  Card de debit pentru cripto monede

De asemenea, BlockFi, o alta platforma de creditare in cripto, a anuntat ca isi reduce personalul cu 20 la suta din cauza conditiilor macro economice.

De cateva saptamani, pietele cripto sunt complet perturbate. In conditii de inflatie glopanta si crestere a dobanzilor, investitorii renunta la activele riscante, asa cum sunt considerate cripto valutele.

Degringolada si pe burse si piete

Indicii bursieri au scazut pronuntat atat in Europa, cat si in Statele Unite si Asia. Faptul ca SUA se confrunta cu cea mai mare inflatie din ultimii 40 de ani trimite o unda de soc in toata lumea, cu atat mai mult cu cat inflatia a devenit o mare problema peste tot.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *