Muzeul dedicat norocului – totul despre această destinație

banner capitalul

În articolul de astăzi, îți vom prezenta Luck Historical Museum, un muzeu din Statele Unite, care este dedicat orașului Luck (Noroc), o localitate minusculă care se află în statul Wisconsin.

Populația micului oraș are puțin mai mult de o mie de locuitori, dar este în creștere și datorită acestui muzeu inedit. Localitatea a fost fondată de imigranții danezi care au ajuns pe teritoriul american în anul 1869.

Locul este cu adevărat spectaculos, pentru că Luck se află între două lacuri numite Big Butternut și Small Butternut.

Dacă ești pasionat de subiectul noroc, atunci merită să faci o vizită muzeului. Destul de aproape se află și două orașe mari, Minneapolis și St. Louis. În muzeu, vei vedea diferite artefacte și povești interesante. Muzeul este și o librărie cu tot felul de cărți și alte suveniruri.

Pe internet se găsesc numeroase informații despre muzeul Luck. Articolul nostru îți arată tot ce trebuie să cunoști despre istoria muzeului. Îți vom mai prezenta și alte muzee care merită o vizită. Între timp, poți să afli mai multe informații despre noroc, intuiție, cărți tarot semnificație și joc la cazinouri online.

Istoria muzeului

Localitatea din statul Wisconsin este într-o continuă dezvoltare, iar parte a acestei dezvoltări a fost muzeul despre care discutăm aici. Acesta a devenit un proiect în 2006. Timp de un an, consiliul local a reușit să strângă un milion de dolari, fără să se atingă de fondurile provenite din taxe.

Vezi si:  Mărturiile din ciocolată - o idee dulce pentru invitații tăi

Planul era să construiască un muzeu/librărie care să fie pentru public. În același timp, tot bugetul pentru construire trebuia să provină din alte surse decât cele din taxele contribuabililor.

Pentru un oraș atât de mic precum Luck, demersul a fost incredibil de greu. Totodată, în 2006, începuse criza economică în Statele Unite, ceea ce a îngreunat și mai mult situația. Strângerea fondurilor s-a bazat pe donații și pe muncă voluntară.

Chiar și în aceste condiții, Muzeul Luck a fost ridicat cu o sumă de mai puțin de un milion de dolari și chiar la timp, fără întârzieri. Deschiderea sa oficială a avut loc în septembrie 2008.

Artefacte și povești

Cu ajutorul celor mai vechi familii din localitate, muzeul a putut aduna multe obiecte și povești care fac parte din istoria orașului. Locația este folosită ca muzeu, librărie, teatru și loc pentru evenimente importante ale localității.

Muzeul conține tot felul de obiecte vechi ale locatarilor, cum ar fi jucării: păpuși, mașini, trenulețe și tot ce au mai donat familiile de prin casa lor. Înainte să fie expuse, multe dintre acestea au fost și recondiționate, deci se află în stare excelentă. Aici a fost și fabrica jucăriilor companiei Duncan Yo-Yo, deci istoria orașului este strâns legată de aceasta. De fapt, mica localitate a devenit capitala lumii pentru jucăriile Yo-Yo, între anii 1946 și 1965.

Vezi si:  Coliere și culturi: semnificații și tradiții în diferite părți ale lumii

Alte atracții importante sunt fotografii vechi, unele chiar de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Vei găsi și tot felul de unelte ale primilor locuitor din același secol XIX. Înainte de apariția fabricii de jucării, Luck a fost și un centru comercial pentru produse de fermă, în care lactatele reprezenta cel mai important produs.

Alte muzee ce merită o vizită

În aceeași regiune, mai există alte 3 muzee care merită o vizită. Așa cum am spus încă de la început, în apropiere sunt două orașe mari, Minneapolis și St. Louis. Nu duci lipsă de opțiuni, deci iată dintre cele mai interesante muzee:

  • Minneapolis Institute of Art
  • Mill City Museum
  • American Swedish Institute.

Minneapolis Institute of Art

Acesta a apărut în 1915, iar scopul său a fost dintotdeauna să fie un centru de artă pentru cetățeni. Echipa care a fondat institutul a fost formată din 25 de persoane. Această muncă este considerată o comoară națională și are și un monument.

Muzeul a fost extins de două ori, în 1974 și 2006. În prezent, are peste 800 de piese de artă și peste 80.000 de obiecte.

Mill City Museum

Muzeul a apărut în clădirea legendară Washburn Mill. Moara a fost construită în 1874, în Minneapolis. În istoria sa, clădirea a ars de mai multe ori, dar a fost reconstruită de fiecare dată.

Vezi si:  Cum poate fi verificata structura si functiile inimii: 4 proceduri

Ideea unui muzeu a apărut în anii ‘90, iar în 2003 și-a deschis porțile. Muzeul conține multe unelte vechi și mașini ale morii, pentru obținerea și procesarea făinii.

American Swedish Institute

În acea regiune a Statelor Unite, cultura scandinavă este puternică pentru că se află mulți imigranți din nordul Europei. De aceea, în Minneapolis, găsești și Institutul Suedez American. Acesta a apărut în 1929 și are mai multe seminare unde înveți limbi scandinave și mai multe despre cultura țărilor europene nordice. De asemenea, aici înveți și despre istoria suedezilor stabiliți în Statele Unite.

Concluzii

Localitatea Luck are o poveste interesantă, care este ilustrată în muzeul dedicat istoriei acestui mic oraș. În aceeași regiune, poți să explorezi mai multe muzee care arată și ele istoria bogată a statelor Wisconsin și Minnesota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *