Bitcoin este gata sa creasca din nou? Presiunea de vanzare a minerilor scade

Dupa cea de-a patra injumatatire a Bitcoin (BTC), minerii s-au trezit cu o recompensa bloc injumatatita de la 6,25 la 3,125 BTC. Unii dintre acesti mineri de criptomonede (cei mai putin profitabili si/sau cu cele mai vechi masini de minat) au fost nevoiti sa isi opreasca activitatea, in timp ce supravietuitorii au vandut mai mult decat de obicei din productia lor de BTC, pentru a compensa aceasta pierdere brusca (dar cunoscuta de mult timp) de venit. Cu toate acestea, aceasta presiune de vanzare pare sa se apropie acum de sfarsit.

Minerii reduc drastic vanzarile de BTC: Bitcoin in crestere?

Fiecare injumatatire a retelei Bitcoin, cu injumatatirea sa a recompensei blocului, pune la grea incercare minerii implicati in validarea blocurilor de tranzactii de pe acest blockchain, pe baza unui consens prin Proof of Work (PoW).

Acest lucru i-a determinat pe analistii de la CryptoQuant sa afirme ca „una dintre balenele care au doborat recent piata criptomonedelor sunt minerii”. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestia din urma au inceput sa vanda bitcoini mult mai masiv dupa injumatatire.

Vezi si:  Cripto monedele, sustinute la nivel inalt in SUA

Dar, potrivit datelor analizate de expertii de la CryptoQuant (graficul de mai jos), piata „digera” aceasta presiune de vanzare, iar efectele sale descendente ar trebui sa dispara rapid. Intr-adevar, cantitatea de BTC pe care minerii o trimit din portofelele lor de stocare (probabil pentru revanzare) a „scazut rapid in ultima perioada”.

Pentru expertii de la CryptoQuant, bull run-ul Bitcoin ar putea „continua din nou” daca vanzarile de mineri de criptomonede au fost acum absorbite de piata. Intr-adevar, scaderea productiei de noi bitcoini din cauza reducerii la jumatate este de asteptat sa puna o presiune asupra stocurilor disponibile de BTC. Acest lucru ar putea fi crescator pentru preturile de piata sau chiar exploziv in cazul in care apare o criza a stocurilor de bitcoin.

 

Sursa: https://journalducoin.com/bitcoin/bitcoin-btc-pret-repartir-hausse-pression-vendeuse-mineurs-diminue/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *