Amazon va deschide prima sa parafarmacie in Europa pana la sfarsitul anului

La cateva luni dupa ce a anuntat inchiderea a doua magazine fizice dedicate imbracamintei, Amazon isi va incerca din nou norocul, de data aceasta in Italia, unde urmeaza sa deschida o parafarmacie.

Amazon nu si-a spus ultimul cuvant. In urma cu trei ani, gigantul mondial al comertului electronic a deschis la Londra primul sau magazin nealimentar din afara Statelor Unite. Pana in 2021, grupul va avea sase magazine Amazon Fresh in Marea Britanie si un salon de coafura Amazon Salon. Dar in noiembrie anul trecut, multinationala a decis sa isi inchida cele doua magazine fizice, numite Amazon Style, la nici un an de la deschiderea lor. A fost acest lucru suficient pentru a-l descuraja? Nu chiar, potrivit LSA, care citeaza Cross-Border Magazine.

Pentru prima data, Amazon se va instala in Italia, mai precis in centrul orasului Milano, cu o parafarmacie. Gigantul din Seattle a achizitionat un loc ocupat anterior de un lant farmaceutic. Spre deosebire de Statele Unite, Amazon nu va putea vinde medicamente, cu sau fara reteta, deoarece nu este autorizat sa faca acest lucru. Parafarmacia pare a fi, prin urmare, un sector mai potrivit pentru operatiunile sale.

Vezi si:  Se lansează programul ”Casa Eficientă Energetic”

Implicarea Amazon in sectorul farmaceutic incepand din 2018

Reamintim ca, in 2018, Amazon a facut o intrare senzationala in sectorul farmaceutic prin achizitionarea site-ului de farmacii online Pillpack, care opereaza in fiecare stat american. Doi ani mai tarziu, cu Amazon Pharmacy, gigantul comertului electronic si-a consolidat oferta astfel incat clientii sa isi poata cumpara cu usurinta medicamentele prescrise.

Apoi, in 2023, Amazon a lansat un nou serviciu numit RxPass, la 5 dolari pe luna, care permite clientilor sa obtina cantitati nelimitate de medicamente generice pe baza de reteta, fara costuri suplimentare. Mai mult, dupa cum subliniaza LSA, in ianuarie, Amazon s-a asociat cu grupul farmaceutic american Eli Lilly. Scopul? Cu serviciul LillyDirect, sa ofere consumatorilor medicamente livrate la domiciliu.

Pana in prezent, sunt disponibile paisprezece, inclusiv unele pentru a trata migrena sau diabetul. Amazon a investit, de asemenea, aproape patru miliarde de euro in reteaua de asistenta medicala One Medical, cu ambitia de a „reinventa” sectorul sanatatii. Diversificarea continua in Seattle…

Vezi si:  In ciuda amenintarilor de autoritate si rivalitatilor, Facebook isi dubleaza profiturile

Sursa: https://www.capital.fr/entreprises-marches/amazon-va-ouvrir-sa-toute-premiere-parapharmacie-en-europe-d-ici-la-fin-de-l-annee-1498946

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *