Pe retelele sociale, miliardarul Elon Musk face din ce in ce mai des referire la dogecoin, o moneda virtuala, asemeni bitcoin. Declaratiile sale au avut un impact considerabil asupra cursului acestei criptomonezi mai putin cunoscute, care cunoaste o ascensiune importanta in ultimele luni.
Vreti ca Tesla sa accepte Doge? Aceasta intrebare a fost pusa de miliardarul american Elon Musk pe reteaua sociala Twitter pe data de 11 mai. In acest mesaj ii intreaba pe abonatii sai daca isi doresc sa aiba posibilitatea de a plati pentru o masina electrica produsa de compania sa in dogecoins, o moneda virtuala.
Miliardarul evoca adesea dogecoin in ultima perioada, pe retelele sociale in special, astfel incat cursul acestei monezi variaza in functie de declaratiile sale.
Cum a fost create aceasta moneda?
Numele de dogecoin face referire la termenul de “doge” care este numele unui “meme” pe Internet, adica o imagine umoristica. Doge face referire la termenul englez de “dog” (caine) insa cu un “e” la sfarsit. Este numele unui meme extrem de popular inspirat din shiba inu, o rasa de caini japonezi. Acesta din urma a dat numele monezii dar si logo-ului.
Acest nume spune multe lucruri despre istoria acestei criptomonezi lansate deja din 2013 si care a demarat de fapt sub forma unei glume. Initial, un dezvoltator informatic american pe numele sau Billy Markus si-a dorit sa creeze o moneda virtuala mai accesibila decat celelalte deja existente si capabila sa ajunga la marele public. In acea perioada, criptomonezi precum bitcoin nu erau atat de cunoscute cum sunt azi.
Pentru a lansa aceasta moneda s-a asociat cu un alt dezvoltator informatic, Jackson Palmer.
La fel ca toate criptomonezile, dogecoin este independenta de orice banca centrala si se bazeaza pe blockchain, un protocol informatic care permite pastrarea detaliilor cu privire la un ansamblu de tranzactii in maniera securizata.