Descoperă tot ce trebuie să știi despre un vaccin veterinar

Fericirea animalului tău de companie este strâns legată de atenția și dragostea pe care i le oferi, de alimentație, dar și de starea de sănătate a acestuia!

Pentru a-i asigura bunăstarea, este important să îi oferi hrană de calitate, dar și să te ocupi de schema de vaccin de care are nevoie, astfel încât, încă de pui, dezvoltarea lui să fie armonioasă și să îți păstreze sănătatea și calitatea vieții. Află, citind rândurile de mai jos, tot ce trebuie să știi despre un vaccin veterinar!

Care este schema de vaccin veterinar?

Este foarte important să știi că nu există o schemă standard de vaccinare pentru puii de câine sau de pisică, și ca aceasta se stabilește împreună cu medicul veterinar în cadrul primei vizite pe care o veți face la cabinet împreună cu animalul de companie. Până la vârsta de 6-8 săptămâni, puii primesc imunitate prin laptele mamei, dar după această vârstă și încetarea alăptării, imunitatea acestora începe să scadă și atunci trebuie intervenit cu vaccinuri. Trebuie să știi că puii pot contacta boli fatale în lipsa vaccinurilor. De exemplu, cățeii pot face paraviroză, boală fatală în majoritatea cazurilor, chiar și cu administrarea unui tratament ulterior contactării acesteia.

Vezi si:  Amenajarea biroului de acasă: 4 recomandări practice pentru spațiul de lucru

Ce este vaccinul și ce face?

Vaccinul este un ser ce are în componența sa o formă modificată a unuia sau mai multor viruși, iar după injectarea acestui ser, sistemul imunitar face o reacție, fiind capabil să producă substanțe capabile să elimine acei viruși. Acele substsanțe sunt anticorpi și se secretă în sânge pentru fiecare virus. Așadar, este importantă administrarea unor vaccinuri complexe sau a mai multor vaccinuri, astfel încât organismul animalului tău de companie să fie protejat de bolile la care este supus. Există, desigur, posibilitatea ca animalul de companie să contacteze o anumită boală chiar dacă este vaccinat împotriva acesteia, dar dacă acest lucru se va întâmpla, varianta bolii va fi ușoară și în niciun caz nu îi va pune viața în pericol.

Paraviroza, inamicul cel mai agresiv al puilor de câine

Paraviroza este boala cu cele mai grave consecințe asupra cățeilor și este extrem de contagioasă, deoarece virusul rezistă majorității dezinfecțiilor, dar și schimbărilor de mediu și de temperatură. Așadar, acest virus poate rezista pe anumite suprafețe sau pe sol pentru o periaodă de un an sau chiar mai mult decât atât. Paraviroza se manifestă în special la cățeii cu vârsta între 6 săptămâni și 12 luni, iar cele mai predispuse rase pentru contactarea acestei boli sunt rottweiller, pitbull, doberman pincher, english springer spaniel, dar și ciobanesc german.

Vezi si:  Americanii nu sunt gata sa faca orice pentru a salva planeta

Primele simptome ale bolii se manifestă la 5-7 zile de la contaminare, prin vomă și diaree, acestea ducând la deshidratarea rapidă și severă a animalului. Apoi virusul distruge celulele din sistemul digestiv, iar în acest moment câinele începe să elimine vomă cu sânge sau scaun cu sânge și mucozități. Tratamentul de susținere este foarte complex și include administrarea unor perfuzii de hidratare cu electroliți, dar și a unor vitamine și minerale. În unele situații, animalul are chiar nevoie de transfuzii de sânge.

În ciuda eforturilor de tratament, de cele mai multe ori această boală învinge. Așadar, acordă importanță maximă vaccinurilor, pentru că există nenumărate virusuri, și în cazul câinilor, dar și al pisicilor, care le poate pune viața în pericol. Consultă medicul și în funcție de vârsta și rasa animalului tău de companie, dar și a istoricului medical al acestuia, faceți o schemă de vaccinare și respectați-o, astfel încât prietenul tău blănos să se poată bucura de o viață lungă și fericită!

Vezi si:  Cele mai populare 7 jocuri ca la aparate in cazinourile online

Pe Veteco.com ai posibilitatea de a comanda, din confortul propriei case, un vaccin veterinar, dar și o gamă variată de produse de îngrijire și igienă pentru bunăstarea animalului tău de companie. În plus, tot aici găsești suplimente veterinar și soluții de deparazitare. Investește în sănătatea și bunăstarea animalului tău de companie și comanda, din confortul propriei case, produse de calitate la cele mai bune prețuri, folosind datele de contact de mai jos!

Date de contact:

E-mail: office@veteco.ro

Telefon: 0213170380

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *