Facebook a inregistrat in secret compania Libra in Elvetia

Conform unui raport emis de Reuters, Facebook ar fi inregistrat o noua companie, Libra Networks, la Geneva, incepand cu data de 2 mai. Aceasta lansare coincide cu lansarea lenta a criptomonedei interne care urmeaza sa defineasca prima incursiune de acest gen a companiei in tehnologia blockchain.

Un actionar nou in cadrul acestei companii este Facebook Global Holdings si, conform Reuters, urmeaza sa ofere servicii financiare si tehnologice si urmeaza sa dezvolte hardware si software conexe, conform planurilor prezentate pe baza evidentei registrului elvetian.

Marsul Facebook spre cripto a fost unui mai degraba lent si constant. Ultima miscare a companiei a constat in angajarea a doi manageri de la Coinbase, lucru ce a avut loc pe data de 14 mai 2019.

Acest proiect Libra a declansat tensiune si in cadrul Congresului. Astfel, deputatii americani au trimis o scrisoare deschisa spre societate in care solicita clarificari cu privire la scopul si implicatiile acestei monede.

Acestia au scris urmatoarele:

Wall Street Journal a raportat recent faptul ca Facebook recruteaza zeci de firme financiare si comercianti online cu scopul de  a contribui la lansarea unui sistem de plati pe baza de criptomonede folosind reteaua sa sociala. Anul trecut, Facebook a cerut bancilor din SUA sa trimita informatii financiare detaliate cu privire la consumatori. In plus, expertii in materie de confidentialitate au ridicat intrebari cu privire la practicile extinse de colectare a datelor din Facebook si daca vreuna dintre datele colectate de Facebook este folosita in scopuri care fac sau ar trebui sa supuna Facebook Legii privind raportarea corecta a creditelor.

Facebook a refuzat sa comenteze in legatura cu noua sa presupusa companie. Zvonurile recente au indicat o suma de 1 miliard de dolari, care ar putea fi folosita pentru a construi tehnologia.

Vezi si:  Ecoterra: descopera aceasta criptomoneda noua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *