Sectorul constructiilor a crescut in martie cu 23,4%

In martie, lucrarile de constructii au crescut cu 23,4%, pe serie bruta, spre deosebire de aceeasi luna a anului precedent, nivel ce a crescut si fata de cel din luna precedenta, conform datelor publicate de catre INS.

In luna februarie a acestui an volumul lucrarilor de constructii pe serie bruta a crescut cu aproximativ 10,6%. In luna martie, spre deosebire de aceeasi luna a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii a crescut si el, atat ca serie ajustata cat si ca serie bruta, in functie de numarul zilelor lucratoare dar si de sezonalitate, cu 23,4%, respectiv cu 18,7%.

In ceea ce priveste elementele de structura au fost inregistrate cresteri in ceea ce priveste lucrarile de constructie noi, cu aproximativ 38,6% la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu aproximativ 0,2%. Lucrarile de reparatii capitale au inregistrat o crestere cu aproximativ 19,8%.

In ceea ce priveste obiectele de constructii, volumul lucrarilor a crescut in felul urmator – cladirile rezidentiale cu 29,7%, cladirile nerezidentiale cu 27, 3% iar constructiile ingineresti cu 16,9%. In primul trimestru al anului, volumul lucrarilor de constructii a crescut per total ca serie bruta, cu 12,5%. Pe elementele de structura s-a inregistrat o crestere in ceea ce priveste constructiile noi, cu 20,6%. Lucrarile de intretinere si reparatiile curente precum si lucrarile de reparatii capitale au scazut cu aproximativ 8%, respectiv cu 1,1%.

Vezi si:  Americanii ar putea rămâne fără avocado dacă Trump închide granița cu Mexic

In anul 2018 volumul lucrarilor de constructii a scazut per total, ca serie bruta, cu aproximativ 4,1%.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *