Libertate.init() – Compromisul Timpului vs. Compromisul Productivității

libertateinit

libertateinitSuntem de cele mai multe ori setați să facem, să ne depășim condiția și să ajungem în punctul acela în care avem o libertate financiară la care visăm încă de când ne știm, însă uneori sau poate chiar de cele mai multe ori, compromisurile pe care suntem dispuși să le facem nu au cele mai profitabile rezultate. Asta se întâmplă pentru că atunci când ești dispus să dai din timpul tău doar pentru a face mai mulți bani, atunci te oferi pe tine la schimb. Te dai pe tine, iar banii care vin la schimb nu mai au valoarea din mintea ta. Cumva strădania nu e satisfăcută.

La nivel de țară educația financiară are mari lacune, iar mentalitatea colectivă este de multe ori eronată fiindcă ne îndeamnă să ne sacrificăm timpul în vederea câștigurilor mai mari. Dacă ziua ar avea 48 ore, am lucra cu desăvârșire vreo 24 cel puțin, asta doar pentru a face mai mulți bani. Atunci când alegi asta, alegi compromisul timpului, alegi să îți scazi productivitatea, în loc să o crești, fiindcă costul unui obiectiv se vede nu atât în plan financiar, cât în timpul, resursele și energia pe care le depui pentru a atinge acel obiectiv.

Vezi si:  Cele mai bune sfaturi pentru o experiență de gambling reușită, cu joc responsabil

Freelancing în IT – calitate sau cantitate?

Băieții de la Libertate.init(), Raul Pop și Cristian Dascălu, au pus bazele unui program de mentorat în IT. Acest program este dedicat programatorilor cu experiență care vor să atingă un alt nivel în carieră și anume să lucreze liberi, fără program, echipă sau manager. Într-un video postat recent pe platformele de socializare, Raul și Cristi vorbesc despre cum să nu faci compromisuri care nu sunt folositoare. Mai exact îndeamnă programatorii, dar și pe noi restul să ne depășim condiția primară și în loc de a alege să lucrăm mai mult timp să alegem să lucrăm productiv și calitativ.

Atunci când în loc de 8 ore pe zi, lucrăm 12 ore, timpul nostru pentru noi dispare, stresul se instalează mai puternic, iar starea de extenuare prinde contur, fără doar și poate. În această situație, câștigurile financiare sunt aproape nule, fiindcă costul plătit este mult mai valoros decât banii încasați. Timpul tău liber, odihna, relaxarea, mersul la sală, ieșitul în oraș și toate aceste mici plăceri ale vieții ne oferă satisfacție socială, morală și emoțională.

Vezi si:  Caruciorul 3 in 1 te invata cum sa explorezi lumea in siguranta, alaturi de cel mic

” Chiar dacă ești programator și ai obiective super mari, nu alege să lucrezi 12 ore sau pe două proiecte în acelaşi timp, ci alege să îți faci munca productivă. Învață să lucrezi productiv, să te autodepășești prin calitatea muncii depuse, nu prin cantitate. Alege calitatea înaintea cantității și nu-ți deschide mintea spre compromisul timpului. Dacă vrei să faci parte dintr-o comunitate de freelanceri pasionați și echilibrați, programează un call gratuit cu noi. Îți vom pune la îndemână instrumentele și resursele de care ai nevoie pentru a excela și a te bucura de timp pentru tine.” – Raul și Cristi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *