Opt din zece tranzacţii online sunt, în prezent, contactless, iar mai mult de zece ţări din Europa au înregistrat o creştere cu 20% a vânzărilor online, arată datele Visa publicate, luni.
În acest context, procesatorul de plăţi a anunţat că peste 100 de parteneri din Europa s-au alăturat iniţiativei „Where You Shop Matters” pentru a ajuta proprietarii de companii mici să îşi dezvolte competenţele digitale şi să îşi desfăşoare în continuare activitatea în beneficiul comunităţii din care fac parte.
Potrivit sursei citate, de când s-a lansat programul, la jumătatea anului trecut, peste două milioane de afaceri mici din Europa au primit sprijin prin intermediul campaniei.
O nouă strategie a Visa
„Este o etapă importantă în strategia Visa de a susţine opt milioane de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) din Europa şi 50 de milioane la nivel global să intre în mediul online, să se adapteze şi să-şi asigure viitorul afacerii. În Europa, pandemia Covid-19 continuă să aibă un impact devastator asupra afacerilor mici. Conform unui studiu recent, 65% dintre firmele mici sunt îngrijorate de viitorul afacerii lor. Din cauza restricţiilor şi a perioadelor de carantină, afacerile mici îşi mută din ce în ce mai mult operaţiunile online şi acceptă plăţi digitale. Datele Visa arată că peste 10 ţări din Europa au înregistrat o creştere de 20% a vânzărilor online, iar opt din zece tranzacţii sunt în prezent contactless”, se menţionează în comunicat.
În procesul de digitalizare a opt milioane de afaceri mici, Visa şi-a unit forţele cu bănci, guverne, platforme comerciale şi parteneri din domeniul tehnologiei pentru a ajuta micile afaceri să devină digitale, iar printre iniţiative se află implementarea unei noi tehnologie de acceptare a plăţilor – „Tap-to-Phone”, care transformă dispozitivele mobile în terminale de plată. Astfel, mii de companii mici pot să accepte plăţi digitale în România, Italia, Polonia, Turcia, Ucraina şi Marea. În România, soluţia Visa este disponibilă prin intermediul parteneriatelor cu Alpha Bank, BCR, CEC Bank şi Global Payments.