Société Générale isi salveaza primul trimestru in ciuda prezentei in Rusia

Société Générale a anuntat joi un beneficiu net incepand cu luna ianurie a anului si pana in martie, o usoara crestere, in ciuda unui prim trimestru bulversat de razboiul izbucnit in Ucraina.

Despre ce este vorba?

Rezultatul grupului a fost stabilit la 842 de milioane de euro in primele trei luni ale anului, adica un progres cu aproximativ 3,2% intr-un singur an, pentru un produs net bancar echivalent cu cifra de afaceri pentru sector, de numai putin de 7,28 miliarde de euro.
Acest prim trimestru nu a facut decat sa confirme soliditatea si rezilienta modelului de afaceri adoptat de Société Générale cu performante sustinute al ansamblului meseriilor noastre intr-un mediu mai degraba nesigur.

Razboiul din Ucraina, declansat de Rusia pe data de 24 Februarie anul acesta, se face simtit in rezultatele bancii franceze care inca de la inceputul anului era cea mai prezenta, si de departe, in Rusia prin intermediul sediului Rosbank.

Vezi si:  Deficitul bugetar, la 6,7% din PIB

Costul riscului s-a dublat spre exemplu din cauza izbucnirii razboiului, in special din cauza consecintelor crizei din Ucraina. Banca cu logo in rosu si negru a anuntat pe data de 11 aprilie, odata cu debutul celui de-al doilea trimestru ca isi inceteaza orice activitate in tara.
Odata cu acest acord…grupul Société Générale iese in mod ordonat si oficial de pe piata din Rusia, incercand sa asigure o continuitate pentru angajatii si clientii sai. Aceasta este precizarea Societe Generale la acea vreme, in cadrul unui comunicat de presa.

Banca franceza a adaugat la acea vreme ca ca transferul participatiei la Rosbank va avea fara indoiala un impact negativ de aproximativ 3,1 miliarde de euro, adica aproximativ 20 de puncte de baza, asupra capitalului sau de tip CET 1, insa Societe Generale a adaugat ca indicatorul va ramane deasupra intervalului tinta.

Ramane de vazut daca intr-un viitor apropiat vor fi sau nu consecinte negative in urma deciziei luate.

Vezi si:  Deutsche Bank intentioneaza sa inchida 20% din agentiile sale

Sursa: https://www.challenges.fr/entreprise/societe-generale-sauve-son-premier-trimestre-malgre-sa-presence-en-russie_811956

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *