4 moduri in care iti poti exprima sarcasmul in continuturi pe internet

Un test rapid: Care dintre urmatoarele afirmatii este sarcastica?

-Edge este de fapt un browser decent, ii lipseste doar cateva caracteristici.
-Scrierea unui CSS folosind JavaScript este un mod viabil si sensibil pentru a face lucrurile, acum ca folosim JS pentru toate alte lucruri.
-Brutalitatea ca o miscare, intr-un fel, ne-a facut sa devenim designeri mai buni.

Este greu de spus, nu-i asa? Ca sa va ajut, raspunsul corect este numarul 2. Dar sincer, poate ai vazut oameni spunand toate astea undeva pe internet, iar unii chiar spuneau cu adevarat si numarul 2. Iar dupa aceea, unii au spus cu sarcasm si altii au crezut ca vorbesc serios si s-au suparat.

Ca designer web, cateo data te poti intalni cu situatii in care sarcasmul este necesar, dar trebuie sa te asiguri ca toata lumea o sa inteleaga. Traim intr-o lume in care oamenii nu sunt tot timpul pregatiti ca sa vada sarcasm sau chiar umor.

Deci cum o sa transmiti asta catre utilizatorii tai? Cum o sa le explici ca vine sarcasmul? Sunt cateva moduri simple:
Nu le explica
Aceasta apropiere depinde de absurditatea aparenta a afirmatiei pentru ca gluma sa functioneze. Folosirea sarcasmului fara avertizare functioneaza doar in cazul in care iti cunosti destul de bine audienta.
Spune-i in modul cel mai literar
Modul cel mai sigur este sa ii explici clar ca urmeaza sarcasmul. Inainte de o afirmatie poti pune in paranteza [sarcasm], acest mod nu este cel mai rafinat dar cu siguranta o sa inteleaga toata lumea.
Format mai putin literar

Cel mai popular mod este sa scrii sarcasmul cu ghilimele. Poti folosi si italics, asta functioneaza perfect citand pe cineva, de exemplu: ‘’Da, sigur.’’ spunea Andrei.

Ilustratie
Ilustratiile sunt bune pentru a seta tonul vizual pe lucrurile pe care vrei sa le spui. Arata-le ceva comic si mintile lor va fi pregatite pentru un pic de umor si sarcasm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *