Ministerul Economiei intentioneaza sa renunte la administrarea speciala in cazul societatilor care se afla in perioada privatizarii

Ministerul Economiei si-a exprimat intentia de a modifica Legea nr. 137/2002 cu privire la unele masuri in legatura cu accelerarea privatizarii prin care ar putea renunta la administrarea speciala in cazul societatilor pentru care statul detine un pachet majoritar de actiuni si la filialele acestora care se afla intr-o perioada preliminara. Cel putin asta se arata intr-un raport de act normativ care a fost publicat pentru a fi dezbatut pe site-ul ministerului.

Acest proiect are in vedere abrogarea dispozitiilor cu privire la administrarea speciala, astfel incat, pe viitor, nu se va mai putea institui aceasta procedura. Scopul acestui proiect de act normativ este imbunatatirea mediului concurential prin abrogarea unor prevederi legate de administrarea speciala pe perioada privatizarii.

Acest proiect de lege vrea sa puna in aplicare unele angajamente luate de statul roman fata de DG COMP din cadrul Uniunii Europene care monitorizeaza aplicarea unor anumite reguli de ajutor de stat si asigurarea unei concurente loiale intre operatorii economici care actioneaza pe acelasi segment de piata in cadrul pietei globale ale Uniunii Europene.

Vezi si:  Economia franceză s-a prăbușit în pandemie

Printre modificarile aduse se specifica si faptul ca la societatile la care statul sau o autoritate a adminstratiei publice locale detine un pachet majoritar de actiuni si la fililalele acestora, unde este deja instituita procedura administrarii speciale precum si cea de supraveghere financiara, procedura se poate mentine pentru o perioada de maxim un an de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Administrarea speciala reprezinta o masura instituita pentru societatile la care statul sau o autoritate din cadrul administratiei publice locale detine un pachet majoritar de actiuni si  la filialele acestora aflate in perioada preliminara privatizarii, introdusa fiind in scopul cresterii atractivitatii societatii in vederea privatizarii si a pastrarii patrimoniului in special cel care concura la obiectul principal de activitate in sectoare de interes strategic sau public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *