Bill Gates prevede cateva inovatii care vor schimba lumea

MIT Technology Review publica in fiecare an o lista cu 10 inventii care vor revolutiona lumea pe termen scurt si mediu. Pentru editia din anul 2019, Bill Gates, fondatorul Microsoft, a facut cateva predictii.

Omul de afaceri transformat in filantrop s-a concentrat in ultima perioada asupra calitatii vietii oamenilor si asupra aporturilor aduse de tehnologie in acest domeniu.

O noua generatie de energie nucleara

Reactorii de fuziune termonucleara reprezinta un prim element important dupa parerea lui Bill Gates. Proiectul ITER, implantat in partea de sud a Frantei ar permite revolutionarea acestei tehnologii care a fost deja criticata in nenumarate randuri. Insa acesta evoca in egala masura conceperea unor reactoare mai mici, de generatie IV, de aproximativ 10 MW, spre deosebire de 100 MW pentru o centrala. Un sistem care ar permite reducerea riscurilor financiare dar si de mediu.

Asistentii inteligenti. Aceasta tehnologie s-a democratizat destul de rapid, avansarile in acest domeniu sunt extrem de rapide. Exista deja in circulatie un numar mare de asistenti – Google, Amazon, Microsoft, Samsung, Apple, fiecare gigant din lumea tehnologiei dezvoltandu-si propria interfata bazata pe o inteligenta artificiala auto-didacta. Curand, va fi posibil sa comunicam cu un robot, la fel de bine cum o facem cu o fiinta umana.

Vezi si:  România caută să stimuleze talentele din tehnologie în 2025

Ceasuri inteligente cu ECG. O electrocardiograma transforma o simpla bratara de fitness intr-un veritabil aparat medical. Exemplul cel mai graitor in acest sens este ceasul inteligent Apple Watch. Acesta din urma este dotat cu ECG, aprobata de FAD. Acest ceas alerteaza purtatorul in momentul in care detecteaza o anomalie precum o frecventa cardiaca sau un ritm neregulat care ar putea indica o fibrilatie auriculara.

Vaccinuri personalizate impotriva cancerului. Acest tratament inovator ar putea determina apararea imunitara a organismului sa distruga doar celulele canceroase, identificand fiecare mutatie in parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *