Hidroizolatia fundatiei este o masura absolut obligatorie pentru a proteja structura de rezistenta a unei cladiri. Pe cat de important e ca ea sa existe, pe atat de imperios necesar este ca ea sa fie realizata corect.
Pentru hidroizolatii fundatii durabile se folosesc astazi diverse solutii, care iau in considerare tipul de sol si zona geografica in care este pozitionata constructia, zona de seismicitate, inaltimea panzei freatice, gradul de incarcare a constructiei si alte elemente cu un rol decisiv in alegerea solutiei potrivite. Expertii ne sfatuiesc sa nu facem niciodata aceste lucrari pe cont propriu, bazate pe recomandarile din magazinele de constructii, intrucat materialul utilizat pentru impermeabilizare nu este singurul factor de care depind rezultatele pe care le vom obtine. Riscurile la care te poti expune sunt deosebit de mari si de costisitoare.
La ce riscuri te expun lucrarile de hidroizolatii realizate gresit
Realizate gresit, lucrarile de hidroizolatii te pot expune la o multitudine de probleme serioase. In primul rand, trebuie sa realizezi ca poate aparea o instabilitate la nivel de constructie, ce poate pune in pericol locuitorii acesteia. Mai apoi, infiltratiile de apa vor cauza aparitia mucegaiului, a igrasiei, cu efecte extrem de negative dovedite medical asupra oamenilor care se expun la acest mediu. Si mai mult decat atat, se va instala o nesiguranta a instalatiilor electrice, iar costurile de reparatie vor fi ridicate. Chiar daca locuinta beneficiaza de subsol sau nu, hidroizolatia fundatiei este imperios necesara. In cazul in care lucarile nu sunt bine implementate, se va instala fenomenul de capilaritate – osmoza, respectiv peretii se vor umezi.
Momentul in care se hidroizoleaza fundatia, extrem de important
Nu uita: in obtinerea unor rezultate 100% durabile, momentul realizarii hidroizolatiei fundatiei joaca un rol esential. Imediat ce lucrarile de la terasamente s-au finalizat, se pot incepe lucrarile de hidroizolatii. Conditiile meteo nefavorabile pot impacta negativ modalitatea de lucru si aplicarea materialelor. Din acest motiv, se recomanda ca procesul de implementare sa inceapa cat mai repede, cand riscurile de ploaie sunt reduse. Inainte de aceste etape, insa, tine cont de importanta studiilor geotehnice. Companiile care se ocupa de hidroizolatii in mod profesionist, dispun in echipa lor de specialisti din aceasta arie, care vor analiza cu atentie: tipul de teren, inaltimea panzei freatice, gradul de incarcare al constructiei si nu numai.
La ce aspecte sa te uiti atunci cand contractezi o firma specializata in hidroizolatii
Nu alege intamplator firma cu care vei colabora, ne avertizeaza expertii. Este important sa te uiti la anii de experienta, echipele de implementare, portofoliul de clienti, materialele si procedurile folosite, dar si la modul de comunicare cu beneficiarii. Daca, din start, este greu sa comunici cu respectiva firma, mai ia in considerare si alte optiuni. Pentru ca aceste lucrari implica costuri destul de mari, este imperios necesar sa investesti in calitate si in expertiza dovedita, fara sa risti structura de rezistenta a constructiei tale. Alege companiile care s-au implicat de-a lungul timpului, atat in proiecte industriale, cat si rezidentiale.
Pentru hidroizolatii fundatii, colaboreaza cu Hidroizolatii-Terase.ro
Raportul dintre calitate si pret este de neegalat la Hidroizolatii-Terase, compania care demonstreaza o bogata expertiza in acest domeniu.
Standardele cu care lucreaza aceasta firma satisface si cele mai mari exigente, pentru ca solutiile aplicate sunt de ultima generatie. Vei comunica foarte bine cu aceasta echipa. Poti apela la ei pentru lucrari de hidroizolatii fundatii, acoperisuri, terase, piscine, subsoluri si nu numai.