Ce aduce nou programul „Noua Casa”

Guvernul a aprobat programul Noua Casa, prin care se vor acorda doua categorii de credite pentru locuinte noi, precizeaza Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii. Iata care sunt noile conditii:

  1. credite de pana la 140.000 de mii de euro pentru care se percepe un avans de 15% si se acorda o garantie in nume si cont stat in valoare de 60%;
  2. credite de pana la 70.000 de euro cu un avans de 5 % si o garantie in nume si cont stat de 50%.

Avansul de 15% si garantia in nume si cont stat de 60% se aplica doar in cazul locuintelor noi ce depasesc pragul de 70.000 de euro pana la 140.000 euro inclusiv.

Guvernul declara ca, gratie acestui nou program, familiile tinere, care vor sa achizitioneze o locuinta cu un spatiu mai mare decat puteau achizitiona prin programul Prima casa in limita plafonului de 70.000 de euro, respectiv locuinte de pana la 120 de metri patrati, pot beneficia de garantii de stat pentru achizitia unei locuinte de pana la 140.000 de euro, garantii de stat in proportie de 60% din valoarea finantarii garantate si cu un avans de 15% din valoarea achizitiei.

Vezi si:  Un nou ansamblu de case isi face aparitia in Ilfov prin intermediul Unavia

Eligibilitate

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii precizeaza ca raman neschimbate conditiile de eligibilitate. Poate beneficia de acest program orice persoana fizica care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: la data solicitarii creditului garantat, declara pe propria raspundere fie ca nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie ca detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp; achizitioneaza sau construieste o singura locuinta, printr-un credit acordat si garantat in conditiile Programului; are calitatea de imprumutat in raport cu finantatorul.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *