Care sunt ultimele noutăți și trenduri de mobilier pentru baie în anul 2024

luxury-bathroom-authentic-interior-design

Inovația este cuvântul care poate descrie cel mai bine tendințele pentru amenajarea băii în 2024. Designerii de interior s-au hotărât deja cu privire la cromatica ideală sau la specificațiile pieselor de mobilier. Nici alegerea obiectelor sanitare nu putea lipsi din ecuație. Noul an aduce schimbări semnificative atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Chiar dacă tehnologia a ajuns într-un punct mult prea dezvoltat, conexiunea cu natura rămâne la fel de relevantă.

La ce ar trebui să te aștepți în 2024, dar și cum arată o baie modernă, în pas cu tendințele afli în rândurile de mai jos.

Designul minimalist și modern rămâne o tendință populară

Simplitatea este fără îndoială o calitate a spațiilor cu personalitate. Extravaganța dusă la extrem nu exprimă nimic, ba din contră, nu face decât să impacteze estetica generală. Optează, așadar, pentru fiabilitatea mobilierului modular, cu linii simple și finisaje delicate. Poți achiziționa dulapuri baie suspendate pentru că eficientizează armonia vizuală și îi conferă plus valoare. În plus, sunt mai practice și mai ușor de integrat. Nu îți vor crea probleme în ceea ce privește derularea activităților de curățenie sau renovare.

Vezi si:  Se oprește furnizarea de căldură în București

În 2024 sunt la modă finisajele mate, mai închise la culoare, care pot crea contraste interesante în baie. Albul imaculat abordat acum ceva ani nu mai e suficient pentru a obține o atmosferă intimă și personalizată. Nuanțele efervescente de albastru și verde vor arăta de minune într-o baie de inspirație exotică. Asigură, de asemenea, ambientul ideal momentelor de relaxare.

Nici tonurile romantice de roz-piersică nu se lasă mai prejos. Peach Fuzz este culoarea anului 2024 și ar fi păcat să nu se regăsească în unul dintre cele mai intime spații din locuință – baia.

Soluțiile de mobilier modular și flexibil sunt preferate pentru spațiile mai mici

white-toilet-bowl-seat

Într-un spațiu mic, necesitățile și preferințele pot evolua în timp. Mobilierul modular îți permite să faci ajustări în funcție de nevoile tale în schimbare, fără a fi obligatorie o reconfigurare completă a încăperii.

Multe piese sunt concepute să ofere și funcții suplimentare de depozitare, ceea ce poate ajuta la organizarea și gestionarea eficientă a spațiului într-o baie mai mică. Sertarele, rafturile și dulapurile integrate pot contribui la menținerea ordinii.

Vezi si:  Care este diferența dintre polistiren extrudat și polistiren expandat?

Dacă îți place să îmbini utilul cu plăcutul, poți investi în dulapuri baie cu oglindă. Sunt la mare căutare, tocmai datorită efectelor pe care le creează. În spatele oglinzii există suficient loc pentru a depozita lucruri personale și obiecte de îngrijire, ceea ce îți poate ușura semnificativ munca de amenajare.

Încorporarea materialelor naturale, cum ar fi lemnul sau piatra

În 2024, inovația se completează perfect cu principiile inspirate din natură. Integrarea tehnologiei vine ca un atuu, mai ales pentru cei cărora le place să se răsfețe. Reprezintă, de asemenea, o necesitate în contextul în care vrei să facilitezi utilizarea în timp și să reduci impactul asupra mediului înconjurător. Spre exemplu, există baterii de baie care pot economisi cu până la 60% consumul de apă și mobilier din materiale naturale.

Lemnul sau piatra sunt perfecte pentru a sublinia sentimentul de acasă și pentru a transforma o simplă baie într-un centru SPA. Folosește-le pentru cadă, decorațiuni sau mască lavoar suspendat. Asortează-le cu elemente geometrice inedite pentru a crea un aspect modern, în ton cu tendințele. Chiuvetele din ceramică sau plăcile de gresie care imită marmura se află pe lista preferințelor specialiștilor.

Vezi si:  Tine cont de aceste sfaturi si iti vei cumpara un bun apartament la munte

Cele mai noi trenduri în materie de amenajare a băii au sosit. Finisajele mate, culorile neutre, elementele contrastante, materialele eco și nu în ultimul rând piesele de mobilier multifuncționale se numără printre alternativele recomandate.

Subliniază eleganța în cele mai armonioase forme și bucură-te de o atmosferă unicată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *