Ce taxe plătește Simona Halep după premiile câștigate la turnee

imagine

imagineSimona Halep ocupă locul 4 în topul jucătoarelor care au câștigat cele mai mari premii în istoria tenisului, însă o bună parte din sumele impresionante nu ajung la sportiva noastră.

Simona trebuie să plătească taxe importante la fiecare turneu la care ia startul, în funcție de legislația fiecărei țări.

Astfel, potrivit managerului de comunicare al Simonei Halep, Cosmin Hodor, Simona plătește un impozit de aproximativ 45-50% pentru premiile încasate la Wimbledon și Roland Garros. De asemenea, impozitul pentru premiile din SUA este de 40%. Și impozitul pentru premiile din Australia este de 45%.

Spre exemplu, pentru titlul de la Wimbledon 2019, Simona a primit din partea organizatorilor un cec în valoare de 2.35 milioane de lire sterline.

Totuși, Simona a trebuit să plătească un impozit foarte mare. Astfel, conform sistemului progresiv de impozitare aplicat de Marea Britanie, primele 37.500 de lire sterline au fost taxate cu 20% (7.500 lire sterline). Apoi, pentru partea dintre 37.510 și 150.000 de lire sterline, rata de impozitare a ajuns la 40% (încă 45.000 de lire sterline). Iar tot ce e peste 150.000 de lire sterline se impozitează cu 45%, adică încă 990 de mii de lire sterline. În total, Simona a plătit un impozit de 1.042.500 de lire sterline pentru titlul de la Wimbledon 2019.

Vezi si:  Digitalizare de 150 de milioane de euro

Sportiva noastră este campioană en-titre și va merge la Wimbledon 2021 pentru a-și apăra trofeul. Potrivit cotelor de pe NetBet pariuri, Simona Halep este considerată a patra favorită să câștige Wimbledon, având cota 9.00. Favorită este Naomi Osaka (cota 7.00), urmată de Ashleigh Barty (cota 8.00) și Serena Williams (cota 8.50).

Simona Halep a refuzat să-și mute rezidența în altă țară

Având în vedere faptul că taxele sunt foarte mari, mulți jucători aleg să își mute rezidența în locuri precum Monte Carlo. Pe lângă impozitele plătite în țările în care câștigă premiile, sportivii mai trebuie să achite sume mari și pentru contractele de publicitate.  Ținând cont că suma pentru aceste contracte este 0 în Monte Carlo, tot mai mulți sportivi fac această alegere.

Inclusiv Darren Cahill i-a propus Simonei Halep să facă acest pas, dar a fost refuzat ferm.

„I-am spus acum ceva timp să-și schimbe rezidența, în Monte Carlo de exemplu, pentru a plăti cât mai puțin. Mi-a aruncat o privire tăioasă și mi-a zis: «Nici gând să fac asta»”, a spus Darren Cahill, citat de ProSport.

Vezi si:  Aparate auditive – beneficii care isi vor pune amprenta asupra auzului

De altfel, și Simona a menționat că nu ia în calcul o mutare din România.

„Cu siguranţă nu voi face asta! Nu este pentru mine. Mie îmi place acasă. Sunt foarte patrioată, iubesc România! Sunt mereu fericită când mă întorc acasă! Am familia şi prietenii acolo. Stilul de viaţă din România mi se potriveşte mai mult faţă de cel din Monte Carlo”, a afirmat Simona, potrivit DigiSport.

Cum arată topul celor mai mari câștiguri din istoria tenisului feminin

Pe primul loc în acest top se află americanca Serena Williams, care a încasat premii totale în valoare de 94.236.271 de dolari. Ea este urmată de sora sa mai mare, Venus Williams, cu premii de 42.065.362 de dolari.

Pe locul trei se află Maria Sharapova, cu 38.777.962 de dolari. Simona are șanse bune să o întreacă pe Sharapova în acest an, ținând cont că rusoaica este retrasă din activitate.

Aflată pe locul 4, Simona a câștigat din tenis premii de 37.426.198 de dolari. Locul 5 este ocupat de o altă tenismenă retrasă din activitate, Caroline Wozniacki, cu premii de 36.233.415 de dolari. Toate aceste sume au fost impozitate.

Vezi si:  Analiză pro și contra - 3 din cele mai cunoscute sisteme de pariere

În 2021, Simona a obținut din tenis premii de 380.287 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *