Compensarea prețului la carburanți a fost prelungită

Compensarea preţului la carburanţi va fi prelungită până la sfârşitul anului, a anunţat, joi, premierul Nicolae Ciucă.

„Vom prelungi ordonanţa de urgenţă prin care compensăm preţul la carburanţi. A fost o decizie care a produs efecte. Am reuşit să stabilizăm şi chiar să scadă preţul la combustibil, preţ care produce efecte în întreg lanţul. În felul acesta, până la sfârşitul anului vom beneficia de acceaşi măsură de compensare”, a spus premierul în debutul şedinţei de Guvern.

Executivul a anunţat miercuri că pe ordinea de zi a şedinţei se află analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 106/2022 pentru susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină şi pentru modificarea art. 18 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Vezi si:  Profit de 48 de miliarde de dolari în urma scumpirii petrolului

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, miercuri, pe Jose Fernandez, subsecretar de stat pentru creştere economică, energie şi mediu în cadrul Departamentului de Stat al SUA, ocazie cu care au fost abordate proiectele bilaterale în domeniul cooperării economice şi al energiei, în special proiectele comune în domeniul energiei nucleare civile, aspecte privind securitatea alimentară şi situaţia de securitate din vecinătate, cu implicaţiile sale multidimensionale.

Conform unui comunicat de presă al MAE, cu referire la proiectele bilaterale în domeniul nuclear civil, respectiv proiectul Cernavodă şi proiectul Centralei cu reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR), ministrul Bogdan Aurescu „a evidenţiat potenţialul important al acestora pentru consolidarea securităţii energetice a României şi, implicit, la nivel regional”.

Sursa citată arată că cei doi oficiali au abordat şi perspectiva includerii sectorului eolian între priorităţile de cooperare bilaterală în domeniul energetic, ministrul Bogdan Aurescu subliniind faptul că investiţiile în România constituie investiţii în stabilitatea regională.

Totodată, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat interesul şi angajamentul ferm al României de a dezvolta cooperarea bilaterală şi a evidenţiat potenţialul semnificativ în domeniul economic, inclusiv al schimburilor comerciale.

Vezi si:  Renault ia un credit de 5 miliarde de euro, garantat de statul francez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *