Cu Facebook Shops, reteaua sociala “ataca” sectorul e-commerce

Facebook da lovitura in sectorul e-commerce. Compania tocmai a anuntat lansarea unei functionalitati gratuite de magazin online pe reteaua sociala cu acelasi nume precum si pe Instagram. Este destinata in special micilor comercianti care sunt extrem de afectati din cauza pandemiei cu coronavirus. Apare drept un marketplace gigantic care risca sa dea piata peste cap.

Facebook vrea sa devina o platforma de referinta in materie de e-commcerce. Mark Zuckerberg a anuntat pe data de 19 mai in cadrul unui clip video lansarea Facebook Shops, o functionalitate gratuita destinata comerciantilor care le permite sa creeze magazine online pe Facebook si Instagram.

Zuckerberg explica faptul ca aceasta lansare datorata actualei crize sanitare, restrictiile si izolarea avand consecinte economice deosebit de grave in privinta comerciantilor. O constatare bazata pe un studiu intern de 30 de pagini din care reiese faptul ca aproape o treime din companiile americane si-au incetat activitatea. Drept urmare, Facebook isi doreste ca multe din aceste companii sa se lanseze online, in trecut neavand niciun fel de prezenta in mediul online.

Vezi si:  România poate deveni un lider european al turismului dentar

Facebook le ofera multa flexibilitate comerciantilor. Magazinul este creat direct pe pagina lor de Facebook sau Instagram existenta. Pot face ei insisi acest lucru deosebit de usor folosind uneltele puse la dispozitie de Facebook sau sa apeleze la ajutor specializat. Shopify, BigCommerce, WooCommerce, Channel Advisor, Cafe24, CedCommerce, Tienda Nube sunt doar cativa din partenerii in acest proiect.

De notat este faptul ca Facebook si Instagram dispun de o optiune de plata integrata (disponibila doar in Statele Unite ale Americii) ceea ce le permite companiilor sa administreze totul prin intermediul Shops. Cumparand prin intermediul Facebook, datele de plata nu sunt stocate decat intr-un singur loc insa ofera accesul la milioane de magazine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *