Cum să alegi o pila electrică pentru unghii

Cum să alegi o pila electrică pentru unghii

Cum să alegi o pila electrică pentru unghiiPila electrică sau freza, așa cum mai este întâlnită și cunoscută, este unul dintre instrumentele de manichiură pe care ar trebui să știți cum să le utilizați. Și, în acest context, știați că există diferite tipuri? În acest articol vom analiza diferitele tipuri care există și care sunt utilitățile lor, regăsind în acest articol informații care vă vor ajuta să continuați să vă desfășurați activitatea într-un mod mult mai profesionist.

Tipuri și funcții

Ce tipuri de freza unghii există? Ce duritate să aleg? De unde știi pe care dintre ele să o alegi? Există multe întrebări care pot apărea pe această temă. Prin urmare, am pregătit un mic ghid pentru a servi ca punct de plecare.

Materialul din care pilele sunt confecționate

Una dintre primele aspecte la care ne gândim este materialul frezelor, care poate fi:

Silicon: Acest material este perfect pentru a lustrui și sigila atât unghia, cât și pielea. Încercați să-utilizați freza după tăierea cuticulelor, pentru a preveni apariția rănilor. Amintiți-vă că modelele din silicon le puteți folosi atât pe pielea/unghia uscată, cât și umede, după ce ați folosit puțin ulei de cuticule.

Diamant: Versiunile de pile care au particule de diamant permit întregii zone a cuticulei și pliurile din jurul unghiei să fie curățate, ridicate. Modelele acestea sunt deosebit de utile în manichiură și pedichiură.

Ceramica și carbidul sunt utilizate pentru a elimina în mod corect materialul acrilic.

Nivelul abrazivității

Un alt aspect pe care trebuie să-l luăm în considerare atunci când alegem pila electrica unghii este gradul de abrazivitate, adică cât de adânc poate curăța materialul. În acest sens, suntem norocoși că producătorul ne ajută prin marcarea fiecărui tip de capăt cu o culoare, în funcție de cât de abraziv este:

Negru: Duritate extrem de mare
Verde: Duritate mare
Albastru: Duritate medie
Roșu: Capetele sunt fine
Galben: Foarte fine

Așadar, capetele care au negru în vârful tijei sunt cele mai dure (abrazive) iar cele galbene, sunt cele mai fine.

Formă și dimensiuni

În cele din urmă, trebuie să vorbim despre formele și dimensiunile disponibile. Iată cele mai comune forme:

Tip bilă – Este folosit pentru a stiliza cuticulele pe pielea uscată, pentru a lustrui pliurile laterale ale unghiei pe mâini și picioare, precum și pentru a îndepărta celulele moarte și calusurile.

Tip con – Printre utilitățile lor se numără marginile estompate și zona cuticulei.

Tip cilindric – Pentru a utiliza acest capăt, trebuie să aveți o experiență. Capetele cilindrice sunt optime pentru îndepărtarea cuticulei de pe unghia naturală și crearea adâncimii în linia cuticulei.

Acesta este doar un mic ghid, deoarece fiecare producător poate avea un cod de culoare diferit, deși majoritatea respectă aceeași identificare a abrazivității. Prin urmare, vă recomandăm să aruncați o privire la culorile capetelor, înainte de a le achiziționa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *