Dacia va lansa Bigster, un nou SUV mai mare decat Duster

Cu ocazia planului strategic anuntat de Renault, Dacia si-a dezvaluit noul concept-car anuntand sosirea unui SUV de proportii mari, pana in anul 2025. Numele sau: Bigster.

Dacia va fi mereu Dacia, a insistat noul director general al Renault, Luca de Meo, in timpul prezentarii planului strategic Renault, botezat Renaulution, joi, 14 ianuarie. Insa, Dacia va evolua totusi in urmatorii ani odata cu crearea unui business unit cu marca de origine rusa Lada. Aceasta apropiere se va traduce prin reintoarcerea celebrei Lada Niva si sosirea unui nou SUV in catalogul Dacia. Botezat Bigster, acesta din urma a fost dezvaluit sub forma unui concept-car in timpul prezentarii efectuate de Luca de Meo.

Cu o lungime de 4,60 de metri, se va plasa in gama constructorului din segmentul C, deasupra lui Duster (4,34 metri) insa ar trebui sa afiseze pretul de segment inferior (segmentul B). De altfel, este axat pe aceeasi baza tehnica ca si modelele Renault Clio si Captur. Dupa modelul acestora, Bigster va putea primi motoare cu energie alternativa (GPL) sau hibride, o premiera pentru marca romaneasca.

Vezi si:  Cum să ai grijă de cauciucurile maşinii tale?

Un nou logo

Din punct de vedere stilistic, Bigster marcheaza o veritabila ruptura de modelele existente deja pe piata. Designul este mai robust, mai patrat. Constructorul a folosit plastic reciclat pentru protectiile caroseriei si a dezvoltat un logo nou-nout. Semnatura luminoasa in forma de Y este in egala masura noua si s-ar putea regasi pe viitoarele modele ale marcii. Chiar daca inca nu s-a dezvaluit nicio poza de la interior, Dacia anunta o habitabilitate generoasa. Deoarece Bigster se doreste a fi un SUV autentic, nu incorporeaza elemente cromate sau ornamente cu aspect de aluminiu, gazduieste doar protectiile laterale amintite mai sus.

Dacia Bigster face parte din cele trei modele noi pe care marca romaneasca urmeaza sa le lanseze pe piata pana in anul 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *