Huawei dat afara din inima Uniunii Europene

Nokia a castigat contractele 5 G pentru Belgia. Actiunile companiei finlandeze au urcat imediat cu 3 la suta.

Operatorii de telecomunicatii din Belgia Orange si Proximus au decis sa acorde companiei Nokia contractele pentru construirea retelelor 5 G. Huawei a fost scoasa din cursa, in urma acuzatiilor ca lucreaza pentru guvernul comunist chinez, caruia ii da informatii sensibile. Americanii au facut presiuni asupra europenilor sa nu accepte gigantul chinez.

Belgia gazduieste sediile importante ale Aliantei Nord-Atlantice si ale Uniunii Europene, unde se vehiculeaza informatii sensibile care, prin echipamente Huawei, ar putea ajunge la urechile regimului comunist de la Beijing. “Cei doi operatori dau un semnal despre cat de important e accesul la retele sigure” – e de parere John Strand, expert danez in telecomunicatii.

SUA saluta decizia

Un oficial de la Washington a salutat decizia Organge Belgia si Proximus, care au un acord de impartire a retelei. “Este cel mai recent exemplu despre cum se evapora intelegerile Huawei si inca o confirmare ca este o miscare la nivel global catre furnizori de incredere “ – a declarat Keith Krach, subsecretar de stat pentru energie.

Vezi si:  5 curiozități despre cazinourile online din România

Reactia Huawei

Huawei, cel mai mare furnizor mondial de echipamente de telecomunicatii, a anuntat ca accepta decizia Orange-Proximus, pe care o considera rezultatul unei licitatii organizate de operatori, conform principiilor pietei libere.

Actiunile Nokia au crescut

Dupa ce s-a anuntat ca marea firma finlandeza se va ocupa de retelele 5 G ale celor doi importanti operatori din Belgia, piata bursiera a reactionat imediat. Actiunile Nokia au crescut cu 3 la suta in sedinta din cursul dupa-amiezii.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *