Un startup, principalul concurent pentru Tesla de pe piata se va instala intr-o uzina care nu ii apartine

Uzina de productie Xpeng din Guangzhou prinde contur. Constructorul chinez de masini electrice a acceptat o finantare de 590 de milioane de dolari din fondurile Guangzhou GET Investment care ii va permite sa isi concretizeze noul centru unde marca intentioneaza sa isi gazduiasca si centrul de cercetare si dezvoltare.

Dupa intrarea in bursa de pe Wall Street, la sfarsitul lunii august – care i-a permis un castig de aproximativ 1,5 miliarde de dolari – Xpeng se va concentra asupra concretizarii noilor unitati de productie care cu siguranta ii vor accelera activitatea. Xpeng se bazeaza pe doua modele aflate in productie, un SUV si o berlina insa exista si un al treilea model deja in productie.

Xpeng nu va fi proprietarul uzinei respective
Intr-un comunicat publicat luna trecuta, mai precis pe data de 27 septembrie, este explicat faptul ca startup-ul Xpeng nu va fi proprietarul uzinei din Guangzhou, cel putin nu in primii sapte ani. Investitorul chinez va inchiria sediul unei filiale a constructorului si, mai apoi, dupa expirarea contractului, Xpeng va putea achizitiona uzina. Pentru moment, singura sa unitate de productie se afla in orasul Zhaoqing. Insa, aceasta din urma ii permite deja sa isi produca exemplarele. Spre exemplu, SUV-ul sau G3 a fost deja produs in 20 000 de exemplare din luna noiembrie 2018. Berlina P7 depasea cele 2000 de exemplare la sfarsitul lunii august.

Vezi si:  Elon Musk vrea să scoată prima Tesla de la uzina din Berlin în octombrie

Suntem departe de cifrele de comercializare afisate de Tesla insa lucrurile se accelereaza. Mai ales ca Xpeng tocmai si-a lansat primul sau lot de 100 de masini in Europa, continent pe care firma isi doreste sa se instaleze cat mai rapid cu putinta.
Xpeng evolueaza intr-o piata in plina expansiune si, greselile facute in ultima vreme facute de celalalt concurent, Nikola, ar trebui sa fie in avantajul sau…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *