Jumatate din planeta este acum pe retelele sociale

Conform ultimelor cifre oferite de Digital Report, aproximativ 3,96 de miliarde de persoane folosesc retelele sociale in ziua de azi, adica aproximativ 51% din populatia mondiala.

In ultima vreme, ai impresia ca toata lumea este pe retelele sociale: clipurile video pe TikTok se inmultesc de la o ora la alta, dam like la pozele de pe Instagram si Facebook, purtam conversatii pe Twitter sau comunicam cu oamenii pe Messenger. Poate nu toata lumea face asta inca, insa, conform unui raport Digital 2020, peste jumatate din populatia mondiala foloseste acum retelele sociale.

12 noi utilizatori pe secunda

Raportul arata ca 3,96 de miliarde de persoane utilizeaza retelele sociale in ziua de azi, adica aproximativ 51% din populatia mondiala. Numarul celor care folosesc retelele sociale a cresct cu peste 10% in ultimele 12 luni, cu o medie de peste un milion de persoane care folosesc o retea sociala pentru prima data in viata.

Cu peste 367 de milioane de noi utilizatori inca din iulie 2019, acest lucru se traduce prin 12 noi utilizatori de retele sociale pe secunda, ceea ce sugereaza faptul ca numarul de utilizatori creste de la o zi la lata, mai ceva ca la inceputul anului 2020.

Vezi si:  Curățenia după renovare, în spații de business - avantajele colaborării cu o firmă de curățenie profesională

Instagram si Linkedin, primii beneficiari ai acestei cresteri exponentiale

Instagran si Liknedin au avut parte de o crestere exponentiala in ultima perioada. Marcile se pot lauda cu numai putin de 1,08 miliarde de persoane atrase datorita publicitatii de pe Instagram si platforma numara 111 milioane de noi utilizatori in ultimele trei luni.

In paralel, Linkedin numara acum 700 de miliane de utilizatori inregistrari. Baza mondiala a platformei a crescut cu peste 25 de milioane in cursul ultimelor trei luni ceea ce corespunde cu o crestere de aproximativ 4% spre deosebire de trimestrul precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *