Meta lanseaza abonamentele de cont verificat pe Facebook si Instagram, vor costa 14,99 dolari pe luna

Meta Platforms, compania care detine retelele Facebook si Instagram, a anuntat ca incepe testele pentru un serviciu de abonament lunar,  prin care utilizatorii platitori vor primi un badge albastru, in dreptul numelui.

Serviciul se numeste Meta Verified. Este deja folosit de platforma Twitter, dar si de Snapchat si Telegram. Mark Zuckerberg a declarat ca va fi lansat un serviciu de abonament platit, care va permite utilizatorilor sa-si verifice conturile, printre alte caracteristici. Abonamentul va costa 11,99 dolari pe luna, pe web, si 14,99 dolari pe luna pe sistemele iOS si Android. Suma este pentru ambele platforme, atat Facebook, cat si Instagram.

“Meta Verified va fi „un serviciu de abonament care va va permite sa va verificati contul cu un document de identitate guvernamental, sa obtineti o insigna albastra, sa beneficiati de protectie suplimentara impotriva conturilor care pretind ca sunteti dumneavoastra si sa aveti acces direct la asistenta pentru clienti”, a declarat Zuckerberg. Printre altele, ideea este sa fie ajutati creatorii de content sa-si infiinteze si sa construiasca o comunitate cat mai ampla.

Vezi si:  Evoluția Tehnologiei în mediul de Afaceri: Un trend ce nu poate fi ignorat!

Incep testele

Acest serviciu va fi testat incepand cu zilele urmatoare in Australia si Noua Zeelanda, iar apoi va fi extins si in alte tari. Meta o ia pe urmele lui Twitter, care a anuntat ca Twitter Blue – contul verificat – va costa 11 dolari pe luna.

Initial, internautii americani, in general sustinatori ai partidului Democrat, au ironizat decizia lui Elon Musk de a introduce conturi cu abonament. Insa acum si platformele apropiate Democratilor, cum e Facebook, recurg la aceleasi tip de serviciu platit.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *