Poate fi ușor să considerăm antrenamentele fizice ca fiind separate de restul corpului nostru?

NordicTrack - articol

NordicTrack - articolDe exemplu, cât de des oamenii se gândesc că antrenamentele efectuate pe banda de alergare să le afecteze inima sau funcționalitatea creierului?

Probabil că nu foarte des, dar, potrivit unui studiu inovator publicat în Frontiers, precum și a altor studii recente, exercițiile de picioare pot fi esențiale pentru îmbunătățirea funcției creierului și a sistemului nervos.

Pierderea mobilității a fost mult timp legată de o scădere a sănătății. Cu toate acestea, abia de curând cercetătorii au început să investigheze mai atent modul în care exercițiile fizice au impact asupra sistemului nervos al unei persoane. 

Ce efect are exercițiul fizic asupra sistemului nervos?

Atunci când sunteți capabil să efectuați exerciții fitness, potrivit cercetătorilor, creierul dvs. primește semnale care sunt esențiale pentru producerea continuă de celule neuronale sănătoase și mature. Aceste celule noi sunt esențiale pentru sistemul nervos și creier, deoarece ne ajută să ne adaptăm la diferite provocări și să gestionăm stresul în mod eficient. 

Vezi si:  Cum porti o haina de blana in anul 2021, ca sa te mentii in trenduri?

Sănătatea inimii este îmbunătățită prin exerciții fizice!

Profesioniștii din domeniul sănătății au legat sănătatea inimii îmbunătățită prin exercițiile cardiovasculare. De exemplu, American Heart Association citează zeci de ani de cercetări privind modul în care exercițiile cardiovasculare ajută la îmbunătățirea sănătății inimii. Unele dintre beneficiile specifice pentru sănătatea cardiovasculară a exercițiilor fizice obișnuite pe care AHA le notează sunt:

  • nivel mai mare de HDL (colesterol bun)
  • nivel mai scăzut de LDL (colesterol rău)
  • îmbunătățirea sensibilității la insulină
  • toleranță îmbunătățită la efort
  • scăderea tensiunii arteriale
  • reducerea greutății corporale

De toate aceste lucruri beneficiază sănătatea inimii tale. Acest tip de exercițiu efectuat în mod regulat este aproape întotdeauna un antrenament care îmbunătățește sistemul cardiovascular. Deasemenea mersul în mod regulat poate ajuta.

Exercițiile fitness pentru îmbunătățirea sistemului cardio vascular se pot efectua pe echipamente precum banda de alergare, bicicleta eliptică sau bicicleta fitness.

Pentru a evita exerciții inutile, care în anumite situații chiar pot agrava starea de sănătate, se recomandă echipamente fitness care au fost concepute în urma unor studii științifice în acest domeniu și care întrunesc normele și standardele de calitate.

Vezi si:  De ce sa cumperi, cand poti sa inchiriezi? Cea mai sigura schela metalica pe care o poti inchiria instant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *