Continuturi, platforme, inovatii…iata cateva din tendintele care vor anima comunicarea pe retelele sociale anul acesta.
Autenticitate in inima tuturor strategiilor bune. Autenticitatea poate capata mai multe forme, insa sustine un singur obiectiv : sa reflecteze in mod eficient si cu coerenta valorile marcii pentru a adera si a fideliza comunitatile care se recunosc in actiunile si discursurile intreprinderii. Doua axe de comunicare ar trebui sa fie combinate in special in 2020 pentru a reusi acest lucru : continuturile generate de catre utilizatori (User Generated Content) si parteneriatele cu micro-influencers.
Un studiu arata ca aproximativ 92% din consumatori au incredere mai mare in User Generated Content decat in publicitatea traditionala. Au in efect tendinta de a a un plus de credibilitate parerilor apropiatilor si celorlalti clienti decat continuturilor produse direct de catre marci. O atentie speciala va trebui oferita comunitatilor adevarate precum grupurilor Facebook sau Linkedln pentru a-i incita sa creeze acest tip de continut.
In 2020, micro si nano-influencerii, urmariti de adevaratele comunitati vor fi mai mult in centrul atentiei.
Continut, da, dar inteligent. In ultimii 15 ani, trei mari evolutii au putut fi constatate pe Internet. In primul si in primul rand am fost martorii unei accelerari de informatie, a unei anumite forme de infobezitate si in cele din urma unei inversiuni a puterii. In realitate, pentru a se face auziti si pentru a se demarca in fata cantitatii, calitatii si rapiditatii continturilor pe retelele sociale, marcile vor fi nevoite sa mizeze pe cartea smart in 2020. Smart content mai precis : continut util, percutant si personalizat, care le va permite sa iasa in evidenta, sa reactioneze si sa creeze emotie, ajungand la tintele potrivite. Atentie, continutul smart nu se improvizeaza. Pentru a reusi, trebuie sa ai incredere in adevaratii specialisti in continut si storytelling.
Am trăit deja impactul acestor tendințe asupra rețelelor sociale și pot spune că autenticitatea și conținutul inteligent au redefinit modul în care ne conectăm online. Faptul că mărcile îmbrățișează autenticul și colaborează cu micro-influenceri a adus relații mai profunde și mai autentice cu comunitățile lor. Într-adevăr, conținutul generat de utilizatori și parteneriatele cu persoane de influență locale au demonstrat cât de eficient poate fi un mesaj când vine de la oameni reali, nu doar de la branduri. În viața de zi cu zi, am învățat că a fi autentic și a-ți cunoaște publicul este cheia nu doar în mediul online, ci și în relațiile noastre personale și profesionale.