Tesla cantareste deja cu 1 miliard de dolari in plus datorita Bitcoin

Rezervele in Bitcoin ale Tesla reprezinta acum echivalentul a 1 miliard de dolari suplimentari datorita progresiei cursului. Tesla detine in total 43 200 Bitcoin, pentru o valoare totala de 2,5 miliarde de dolari.

Tesla a surprins numeroase persoane cand, la inceput de an, a anuntat ca urmeaza sa accepte plati cu Bitcoin pentru a cumpararea de masini noi. Compania a cumparat echivalentul a 1,5 miliarde de dolari in criptomonezi. S-a vorbit la un moment dat si de acceptarea platilor cu Dogecoin. Insa, brusc, Elon Musk s-a razgandit si a explicat intr-un comunicat de presa caTesla a suspensat achizitionarea de Bitcoin. In ciuda acestui fapt, Tesla si-a pastrat investitiile.

Tesla: cumpararea de Bitcoin este deja un pariu castigat

Cu un curs de 59 025,20 de dolari in momentul in care scriem aceste randuri, cele 43 200 de Bitcoin pe care Tesla le poseda cantaresc acum numai putin de 2,549 de miliarde de dolari. Adica o crestere de 1 miliard de dolari, lasand pur si simplu actiunile companiei sa “doarma” in portofoliul marcii. Aceste rezerve ar putea creste rapid in urmatoarele luni. Asta deoarece Elon Musk a declarat recent ca a constatat ca mixul energetic al blockchain-ului era in curs de ameliorare neta.

Vezi si:  Tot ce trebuie sa stii daca vrei sa iti cumperi o masina second hand

Ceea ce inseamna ca Tesla ar putea sa inceapa din nou sa accepte plati in Bitcoin. Experienta Tesla in acest domeniu va fi insa analizata cu atentie de restul industriei. Chiar daca pariul Tesla se arata castigator inca de la inceput, numeroase sunt companiile americane care ar putea sa incerce sa o imite, sa se doteze cu rezerve de criptomonezi si sa le accepte ca metoda de plata.

Pentru moment, situatia ramane insa in stand by. Tesla reuseste sa isi fructifice rezervele de cash fara sa treaca pe piata financiara sau sa foloseasca alte tipuri de investitii mai clasice. Ramane de vazut ce  rezerva viitorul si daca Tesla va accepta in cele din urma platile in Bictoin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *