Voltswagen este numele Volkswagen oentru Statele Unite

Filiala din SUA a grupului auto Volkswagen AG a confirmat marţi că va redenumi operaţiunile sale din Statele Unite ca „Voltswagen America”, pentru a sublinia trecerea la vehiculele electrice, transmite Reuters.

Noua denumire va intra în vigoare în mai iar anunţul a venit după ce luni câteva site-uri raportaseră că din greşeală noul nume a fost postat pe site-ul subsidiarei din SUA a grupului auto.

„Poate că am schimbat K cu T, dar nu am schimbat angajamentul brandului de a produce cele mai bune vehicule pentru oamenii din întreaga lume”, a afirmat Scott Keogh, preşedintele director general al Voltswagen America.

Până în 2025, producătorul auto german vrea să vândă pe plan global un milion de vehicule electrice iar până în 2029 brandurile grupului vor lansa 70 de modele electrice.

VW cere despăgubiri

Anul trecut, vânzările Volkswagen au scăzut cu 15,2%, la aproximativ 9,3 milioane de vehicule, în timp ce numărul de automobile pur electrice livrate s-a triplat, la aproape 232.000 unităţi, iar la modelele plug-in hybrid creşterea a fost de 175%, la peste 190.000 de unităţi.

Vezi si:  Daimler accelerează trecerea pe electric

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Volkswagen AG a anunţat că va solicita despăgubiri de la fostului director general al Volkswagen, Martin Winterkorn, şi fostul şef al Audi, Rupert Stadler, în urma scandalului emisiilor (Dieselgate), transmite Reuters.

Investigaţia îndelungată a arătat că Winterkorn şi Stadler şi-au încălcat obligaţia de diligenţă, dar în cazul altor membri ai Board-ului nu s-au descoperit încălcări, a precizat cel mai mare producător auto european.

Atât Winterkorn cât şi Stadler au dezminţit că ar fi responsabili pentru scandal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *