Află toate informațiile de care ai nevoie despre hidroizolații!

Fie că te ocupi de construcția casei pentru tine și cei dragi, ori renovezi o casa veche, este deosebit de important să înțelegi importanța hidroizolațiilor. Pentru ca locuința ta sa fie sigură și durabilă în timp, ia în calcul o hidroizolație de calitate, și astfel nu vei avea probleme cu infiltrațiile de apă și nici structura clădirii nu va fi afectată.

În cazul în care hidroizolația casei nu este realizată corect, în locuința ta vor apărea pete de mucegai, pierderi de căldură, probleme la instalația electrică, și chiar degradarea întregii structuri de siguranță a construcției! Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi să știi despre hidroizolatii: ce sunt, variante disponibile, realizarea unei hidroizolații, hidroizolarea unei case vechi, dar și alte informații pe care este important să le cunoști!

Hidroizolații – ce sunt?

Sistemele de hidroizolații pentru fundații sunt concepute pentu a proteja orice construcție de infiltrațiile de apa, cu toate consecințele pe care le aduce acest lucru. Printr-o hidroizolație corectă, stratul de beton va fi separat permanent de orice pătrundere a apei din exterior. Astfel, suprafața exterioară a fundației casei nu va fi distrusă de apa care stagnează și nici de umeazeală, iar partea interioară va rămâne uscată. În acest fel, in interiorul casei tale nu vor apărea mirosuri neplăcute, igrasie sau mucegai și nici nu vei fi nevoit să investești sume importante de bani pentru rezolvarea lipsei unei hidroizolații, dar și pentru igienizarea întregului spațiu.

Care sunt variantele de hidroizolații pe care le ai la îndemână?

În funcție de materialele utilizate, hidroizolații sunt cu membrană bituminoasă, poliuretanice sau din PVC. În cazul celor cu membrana bitumonosă, trebuie să știi că sunt special create pentru terasă ori acoperiș, având un nivel ridicat de rezistență la intemperii, dar și la variațiile mari de temperatură. Hidroizolațiile poliuretanice sunt moderne și inovatoare și se realizează prin aplicarea unui lichid poliuretanic ce se întărește, sigilând perfect suprafața pe care se aplică. Nu în ultimul rând, PVC-ul este folosit in hidroizolații. Acesta are un nivel foarte ridicat de aderență și poate fi folosit intr-o varietate de locuri.

Cum se realizează o hidroizolație? O poți face singur?

Alege să colaborezi cu firmă specializată în acest domeniu, care să realizeze o lucrare de calitate într-un timp cât mai scurt! Daca dorești să lucrezi singur, ia în calcul faptul că aceasta nu este cea mai bună ideea, deoarece riști să nu poși face imbinarea corectă la colțuri, ceea ce îți va aduce pierderi pe termen lung. Lasă acest aspect în mâna unor oameni cu experiență și apoi bucura-te împreuna cu cei dragi de o locuință sigura și de beneficiile pe termen lung pe care aceasta vi le va oferi! Ține totuși cont și de anotimpul în care dorești să faci acest lucru, deoarece nu toate materialele care se utilizează se usucă la fel de repede.

Este posibila hidroizolarea fundatiei unei case vechi?

Desigur, există posibilitatea să hidroizolezi o construcție mai veche, dar acest process este mai elaborat. Se începe prin excavarea în jurul casei, pânăă la baza fundației, se continua cu armarea fundației si se tencuiește, apoi se aplică primul și al doilea strat de carton-asfalt. După îndeplinirea acestor operațiuni, se aplica polistirenul și în final, cel de-al treilea strat, format din casa de glet. Se continua apoi cu aplicarea stratului de tinci cu rol de a asigura rezistența la procesul de îngheț-dezgheț, apoi se aplică folia din polietilenă de înaltă densitate. Pentru a proteja ferestrele de infiltrații nadorite, se montează decantoare de apă. Dacă îți costruiești o casa noua, nu amâna hidroizolarea pentru altă data, deoarece acest lucru este mai costisitor și mai greu de realizat!

Milucon.ro este site-ul care îți pune la dispoziție materiale de calitate și o echipa care se poate ocupa într-un mod profesionist de lucrările de care ai nevoie! Fie că îți dorești hidroizolarea casei, ori acoperis terasa, optează pentru o echipă cu experiență și pentru utilizarea unor materiale de calitate, rezistente în timp! Folosește datele de mai jos și construiește-ți o locuință sănătoasă!

Date de contact:

E-mail: office@milucon.ro

Telefon: 0766419049

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *