Industria jocurilor video are un impact economic considerabil, iar subiectul merita abordat pentru ca sunt putine persoane care chiar stiu despre ce sume de bani este vorba de fapt. Pentru multi, jocurile video sunt simple jocuri, insa realitatea face ca aceasta afirmatie sa fie doar un mod superficial de a privi lucrurile. Industria de jocuri video este una dintre cele care genereaza sume uriase in fiecare an, iar impactul sau economic este urias.
Bani reali din video games se fac inca din 1960
De foarte multi ani industria de video games a ajuns in epoca de aur. Jocurile video nu mai sunt un simplu hobby, au devenit o industrie in crestere si au adepti in numar cat mai mare, in fiecare zi. Industria acestor jocuri este un sector economic care se dezvolta permanent si care a a tras un numar mare de oameni.
Istoria jocurilor a inceput in 1940, cand dupa finalul celui de Al Doilea Razboi Mondial, mai multi dezvoltatori au inceput sa le creeze. Primul joc a aparut insa dupa anul 1960 si inca de atunci jocurile au generat venituri.
Jocurile video pot fi jucate de pe calculatoare, laptopuri, Play station si Xbox. Desktopurile sunt considerate cele mai puternice, insa costa foarte mult si sunt ceva mai usor de transportat, deci laptopurile sunt in acest sens preferate. Nici laptopurile nu sunt disponibile la preturi foarte mici si se poate spune ca industria jocurilor video ajuta si domeniul electronicelor pentru ca genereaza vanzari.
Impactul economic al jocurilor video
S-a constatat ca impactul economic pe care jocurile video il au este foarte important. Este vorba despre jocuri care au avut un succes foarte mare in ultima perioada si care au ramas in topuri si in prezent. Spre exemplu, un raport nou indica faptul ca franciza Call of Duty realizeaza o suma de bani uriasa zi de zi, un factor important fiind aici microtranzactiile din Call of Duty Warzone.
Acest FPS lansat de Infinity Ward este un gigant de ani buni, iar aparitia microtranzactiilor nu a facut altceva decat sa creasca profitul jocului datorita mai multor modalitati de a monetiza experienta playerilor. Se pare ca jocul Call of Duty a ajuns la uimitoarea suma de 2.4 milioane de lire sterline pe zi din achizitii fizice si din tranzactii online.
Convertind aceasta suma in USD acest lucru inseamna ca jocul Call of Duty face 2.98 milioane de dolari pe zi. Practic asta inseamna putin peste 1.600 de lire sterline pe minut. Este vorba despre sume mari de bani care sunt obtinuti in primul rand din actualizarile cosmetice, care nu au niciun efect in joc, dar care ajuta playerii sa isi customizeze mai bine personajele.
Industria jocurilor video produce o valoare de peste 108 miliarde de dolari la nivelul intregii planete si inregistreaza cresteri constante. Reprezentanti ai Battlelog afirma ca este foarte posibil ca pe viitor aceasta suma sa creasca la peste 115 miliarde de dolari. Prin urmare impactul economic al acestei industrii a jocurilor video este considerabil si depaseste cu mult alte domenii de activitate care se bazeaza pe productia de obiecte reale, tangibile.