Bitcoin, cel mai mare salt din ultimele 5 luni

Cea mai importanta criptomoneda a inregistrat o crestere a valorii cu 20 la suta, depasind, pentru prima data din noiembrie pana cum, pragul de 5.000 de dolari. Saltul a avut loc in Asia, dupa ce un cumparator anonim a plasat un ordin foarte mare, care a antrenat o adevarata frenezie de tranzactii facute de computere.

Potrivit expertilor in criptomonede, cresterea valorii se datoreaza, cel mai probabil, plasarii unui ordin algoritmic, in valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari, propagat la bursele importante de criptomonede Coinbase si Kraken, din SUA, si Bitstamp, din Luxembourg.

“A fost un singur ordin, administrat algoritmic in toate cele trei locuri, de aproximativ 20.000 BTC” – a explicat pentru Reuters, Oliver von Landsberg-Sadie, director la grupul londonez de criptomonede BCB.

Iar un alt expert a precizat ca, imediat dupa ce bitcoin a inceput sa creasca semnificativ, s-au facut 6 milioane de schimburi pe ora, adica de 3-4 ori mai multe decat de obicei.

Au crescut si criptomonedele mai mici

Saltul bitcoin a fost benefic si pentru criptomonedele mai mici, numite “altcoin”, a caror valoare e corelata cu bitcoin.

Vezi si:  De ce sa cumperi bitcoins in 2020? Top 5 motive

 

Madalina Vasiliu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *