Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont in achizitionarea unui apartament?

Cumparatorii aflati in cautare de apartamente au, cel mai adesea, o lista lunga de criterii in cap. De la locatie, la suprafata, trecand prin alte criterii esentiale cum este pretul, lista este lunga. Haideti sa vedem impreuna care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont in achizitionarea unui apartament.

Criteriul pretului

Principalul criteriu dupa care ne ghidam in achizitionarea unui apartament este pretul. Definirea bugetului alocat cumpararii unui apartament ne permite sa ne orientam in timpul cautarilor apartamentului potrivit. Cu un buget de 60 000 de euro iti poti achiztiona un apartament frumos, spatios, in unele orase ale tarii. Pretul este drept urmare principalul criteriu de care trebuie sa tinem cont in alegerea unui apartament.

Nou sau vechi?

Un alt element decisiv pentru cautarea unui bun imobiliar este alegerea intre un apartament nou si unul vechi. Un apartament mai nou este adesea mai scump insa vine cu o multime de avantaje precum respectarea ultimelor norme de constructie in vigoare.

Vezi si:  Europa are prea mult gaz

Amplasarea si cartierul

Mediul in care urmeaza sa locuiasca este extrem de important pentru multe persoane, cartierul in care vor locui este esential. Localizarea apartamentului este cel mai adesea extrem de importanta. Proximitatea de centrul orasului, de mijloacele de transport in comun, de scoli sau gradinite sau de spatii verzi sunt alte elemente extrem de cautate cand vine vorba de achizitionarea unui apartament si au o incidenta asupra pretului. Un apartament situat in centrul orasului va fi mai scump decat unul situat intr-un cartier mai indepartat de centru.

Criteriul etajului

In timp ce unii prefera apartamentele de la parter, pe altii nu ii deranjeaza faptul ca trebuie sa urce la etaje superioare. Parterul si etajul 1 garanteaza luminozitatea. Pentru altii, ultimul etaj este un must pentru a nu auzi zgomotele facute de vecinii de deasupra spre exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *