Câți bani poți face ca freelancer în IT?

catibanipotifacecafreelancerinit

catibanipotifacecafreelancerinitVisul nostru, al românilor în general este, ca din punct de vedere financiar, să ajungem să avem salariile din străinătate. Deja ne raportăm de ceva timp la aceste venituri, pentru că după cum fiecare dintre noi știe, prețurile au atins deja cotele de peste hotare. Ceea ce nu știi însă, este ceea ce ne transmit băieții de la Libertate.init(), și anume: 7000 de euro/lună este un câștig minim dacă alegi să faci freelancing în IT.

Probabil nu îți vine să crezi ceea ce tocmai ai citit. Haide să vedem ce stă în spatele acestei afirmații. Mai exact, să câștigi între 5.000 și 10.000 de euro este doar o intrare pe piața de freelancing, pentru că sumele care se învârt în acest domeniu la nivel global sunt imense, fiind direct proporționale cu valoarea pe care un developer o are. Aici apare avantajul major pe care îl vei obține în momentul în care vei lua decizia de a renunța la limitarea pe care o oferă o firmă.

Vezi si:  Ce este dogecoin, moneda virtuala laudata de miliardarul Elon Musk?

Ca IT-ist ai posibilitatea și libertatea absolută să gândești la nivel global, nu doar local. Este chiar necesar să te conectezi la piața globală și la economia globală pentru că serviciile tale sunt deja la acel nivel.

Aici intervine și nevoia fiecăruia de a se dezvolta, de a trece de plafonul de 5000 de lei pe care îl obține un IT-ist pe piața din România și de a face pași hotărâți în această direcție.

Care este cheia?

Cum îți alegi clienții, cum comunici și bineînțeles, cum îți vinzi serviciile. După cum afirmă  Raul, mentor la Libertate.init() , dacă pui accent pe dezvoltarea ta continuă, în primul an de lansare pe piață ca freelancer, este necesar să ajungi să faci 10.000 de euro/lună, pentru ca ulterior să poți tinde spre mai mult.

Ideea principală este că odată ce ai luat decizia de a continua pe cont propriu, să nu te plafonezi ci să faci acțiuni continue în scopul dezvoltării tale pe piața de IT. Clienții pot ajunge să ofere sume mari, dacă știi să te vinzi în mod corect și bineînțeles, dacă oferi servicii de calitate.

Vezi si:  Mai apare o banca de stat: BDR, Banca de Dezvoltare a României

Dacă vrei să afli cum să faci pași mici, dar siguri în această direcție, programează un call de consultanță gratuită cu unul din mentorii din echipa Libertate.init() și vei  afla cum 7000 de euro/lună este un venit mic pentru un freelancer în IT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *