Ce glafuri sunt potrivite pentru exterior? 4 recomandări

andre-francois-mckenzie-08uIUe2a9XY-unsplash

andre-francois-mckenzie-08uIUe2a9XY-unsplashExteriorul unei case solicită o atenție specială, deoarece o clădire necesită protecție împotriva factorilor de mediu. Ploaia, vântul, zăpada și soarele pot avea efecte diverse asupra clădirilor, iar din acest motiv acoperișul, tencuiala și hidroizolația reprezintă cele mai simple metode de protecție. Pe lângă acestea, glafurile de exterior sunt o alegere înțeleaptă, așa că discutăm în acest material despre importanța și tipul acestora și îți prezentăm și câteva recomandări eficiente de produs.

Glafurile sunt elemente constructive care se montează pe grosimea peretelui de beton, la nivelul suprafețelor vitrate. Glaful intră cu puțin sub tâmplărie și se întinde cu câțiva centimetri în afara peretelui exterior, pentru a permite scurgerea apei provenite din precipitații.

Glafurile din granit- o soluție perfectă pentru exterior

Alegerea unor glafuri din granit pentru exteriorul casei este deosebit de avantajoasă, deoarece granitul este unul dintre cele mai eficiente materiale folosite pentru amenajări interioare și exterioare.

Granitul are o duritate foarte mare, care îi permite acestuia să reziste la șocuri mecanice, cum ar fi spre exemplu grindina. În același timp, granitul nu se zgârie și nici nu își pierde forma, ca urmare a variațiilor de temperatură. Nu în ultimul rând, granitul nu își pierde culoarea în timp, ci este stabil din acest punct de vedere, pentru că nuanțele sale sunt complet naturale, fără a fi definite cu ajutorul unui pigment.

Vezi si:  Capitala – 20 de districte in loc de 6 sectoare

Relaționat de culoare, la exterior vei avea nevoie de nuanțe cât mai apropiate de peisagistica urbană. Granitul este foarte potrivit pentru a realiza acest lucru, deoarece în ciuda faptului că are nuanțe foarte pigmentate, acestea sunt atenuate de aspectul pestriț de tip sare/ piper.

Glafurile din marmură- pentru un plus de eleganță

La exterior poți folosi chiar și glafuri din marmură, cu specificația că acestea pot avea nuanțe mai puțin evidente, față de granit. Marmura este un material al cărui model este discret, iar nuanțele sunt mai elegante și mai calme.

Marmura prezintă aceleași caracteristici de rezistență la fel ca și granitul, tocmai pentru că face parte din categoria pietrei naturale, expuse de altfel de milioane de ani la condițiile de mediu.

Din acest motiv poți opta chiar și pentru marmură pentru exterior, având în vedere și nuanța tencuielii și pe cea a acoperișului, astfel încât aspectul să fie deosebit.

Glafuri din ardezie

Ardezia este o piatră naturală sticloasă, elegantă, durabilă, extrem de potrivită pentru lucrări de amenajare la exterior. Din acest motiv ardezia se poate folosi pentru realizarea glafurilor, oferind rezistență, durabilitate în timp și frumusețe, dar și un preț accesibil la nivel de investiție.

Vezi si:  Ce trenduri interesante sunt prezente în amenajarea băii pentru anul 2023?

Glafuri din travertin

Chiar și travertinul este o opțiune bună pentru realizarea glafurilor, deși mulți beneficiari au rezerve în acest sens. De cele mai multe ori însă conceptul de piatră naturală calcaroasă este greșit înțeles, pentru că acest lucru nu înseamnă că travertinul se erodează sau udă puternic, conducând la apariția unor defecte structurale.

Din contră chiar, travertinul poate fi o alegere bună, folosirea acestuia făcându-se predominant în spații umede precum băile, piscinele sau saunele.

Indiferent de materialul pe care îl alegi pentru realizarea glafurilor, este important să știi că există și câteva cerințe pe care acestea trebuie să le acopere.

Una dintre aceste cerințe constă în faptul că la exterior glaful trebuie să fie realizat cu picurător.

Picurătorul reprezintă un canal tăiat în placa glafului, pe toată lungimea acesteia, la circa un sfert din grosimea ei, care ajută la scurgerea facilă a apei din precipitații la distanță față de pereți.

De asemenea, față de alte materiale piatra naturală de orice tip se poate debita la orice lungime, astfel că glafurile nu vor trebui realizate din bucăți.

Vezi si:  Beneficiile unui apartament de 3 camere pentru familii

Alegerea glafurilor pentru exterior este importantă, acestea ajutând la protejarea locuințelor și la definirea unui aspect deosebit. Alături de acoperiș și de tencuiala, glafurile sunt probabil cele mai importante elemente constructive de exterior, care pot schimba aspectul și performanțele casei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *