Ce obligatii si abilitati are un agent de paza?

image001

image001Datoria principala a unui agent de paza este aceea de a asigura paza umana, precum si protectia si monitorizarea sediilor si locuintelor. Ii intalnim adesea in mall-uri, banci, cladiri mari sau chiar si in sediile afacerilor mici, iar responsabilitatile lor pot varia in functie de industriile in care activeaza.

Obligatiile esentiale ale agentilor de securitate

Exista unele sarcini cu care sunt insarcinati toti agentii de securitate, indiferent de firma de paza din care fac parte sau de locul de desfasurare a activitatii lor. Unele dintre cele mai importante sarcini includ:

Patrularea

Multi agenti de paza trebuie sa patruleze in incinta unei proprietati comerciale sau industriale fie pe jos, fie cu autovehiculul. In timpul acestor patrule, agentii de securitate vor verifica semnele de intruziune, se vor asigura ca usile sunt blocate si vor investiga prezenta oricaror persoane suspecte.

Monitorizarea intrarii vizitatorilor

In anumite sedii de afaceri, intrarea vizitatorilor este foarte atent monitorizata. In aceste cazuri, agentul de securitate va fi responsabil pentru „verificarea” acestor vizitatori. Procedeul poate include verificarea acreditarii si identificarii acestora. De asemenea, agentul trebuie sa documenteze aceasta intrare pentru o revizuire ulterioara, daca este necesar.

Vezi si:  Idei de afaceri de succes în agricultură

Interventii in situatiile de urgenta

Pe langa reactia imediata in caz de infactiune, in situatia in care apare un dezastru natural sau incendiu, agentul de securitate trebuie sa actioneze ca primul intervenient si sa ofere instructiuni oamenilor prezenti pentru a-i mentine in siguranta. Acestia trebuie sa ramana calmi in orice moment si sa faca tot posibilul pentru a preveni haosul in astfel de momente, mai ales in cazul multimilor.

Abilitati pe care ar trebui sa le aiba agentii de securitate

Pentru ca un agent de securitate sa-si faca treaba in mod corespunzator si sa protejeze in mod eficient oamenii, proprietatile si bunurile, el sau ea ar trebui sa posede anumite abilitati. Unele dintre abilitatile necesare includ:

Abilitati bune de comunicare

Paznicii vor avea de-a face cu publicul in fiecare zi, fiind primele persoane cu care vizitatorii interactioneaza. Ca atare, agentii de securitate vor avea nevoie de abilitati avansate de comunicare verbala; acestea trebuie sa fie articulate, ferme si increzatoare in sine atunci cand vorbesc cu persoanele care intra in cladire.

Vezi si:  "Next Generation Management – de la Idee la Succes”: Oportunitate Unică pentru Antreprenorii Români în Era Digitală

Reactii rapide

Agentul de securitate va trebui deseori sa ia decizii rapide – chiar si in fata crizelor. Din aceasta cauza, un agent de paza va avea nevoie de o judecata excelenta si de capacitatea de a lua decizii imediate in caz de spargere, incendiu sau dezastru natural.

Unde gasesti agentii de paza care sa posede toate aceste abilitati? New Mao Protect iti pune la dispozitie o echipa de agenti bine instruiti, care pot face fata chiar si in situatiile cele mai complexe. Scopul lor este asigurarea securitatii obiectivelor, bunurilor si valorilor impotriva oricaror actiuni ilicite care lezeaza dreptul la proprietate, existenta materiala a acestora, precum si protectia persoanelor impotriva oricaror acte care pot periclita viata, integritatea fizica si sanatatea acestora, prin activitati desfasurate cu forte si mijloace specifice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *