Concedieri și tăieri de salarii la WizzAir

Compania aeriană low-cost Wizz Air, care operează mai multe curse și în România, a anunţat marţi că va elimina 1.000 de locuri de muncă şi va tăia salariile pentru restul angajaţilor, în contextul eforturilor destinate să limiteze impactul financiar al pandemiei de coronavirus, care a paralizat călătoriile cu avionul.
Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, cu sediul la Budapesta, a precizat că cele 1.000 de locuri de muncă eliminate reprezintă echivalentul a 19% din personalul său. De asemenea, salariile piloţilor, personalului însoţitor şi angajaţilor din birouri vor fi diminuate, în medie, cu 14%. Directorul general al companiei WizzAir, József Váradi şi ceilalţi membri ai Consiliului director vor suferi o scădere a salariilor cu 22%.
În prezent, firma Wizz Air operează la 3% din capacitate şi compania susţine că dispune de lichidităţi în valoare de 1,5 miliarde de euro, ceea ce îi conferă o poziţie financiară solidă. Analiştii de la Citi susţin că Ryanair şi Wizz Air vor fi singurele mari companii aeriene din Europa care nu vor fi nevoite să recurgă la o refinanţare.
Pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian din aproape întreaga lume, singurele zboruri care mai operează având drept scop repatrierea cetăţenilor.
Aeroportul Heathrow din Londra, în mod tradiţional cel mai aglomerat din Europa, estimează că în luna aprilie numărul pasagerilor va scădea cu peste 90% comparativ cu luna aprilie a anului trecut.
Înainte de pandemie, compania Wizz Air oferea zboruri pe 700 de rute de la 25 de baze, ce asigurau conexiunea între 155 de destinaţii din 45 de ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *