De ce sunt avantajoase jaluzelele de tip rulou in orice birou?

rolete opace gri

rolete opace griAmenajarea biroului, indiferent că este biroul de acasă (din ce în ce mai folosit în ultima perioadă) sau biroul din cadrul companiei în care lucrezi, este un proces important care poate avea impact asupra eficienței în muncă.

Există o mulțime de detalii care sunt importante într-un birou: modul de organizare, calitatea scaunului și a biroului, detaliile vizuale, piesele de mobilier, etc. Este foarte important ca întregul proces de lucru să se desfășoare într-un mediu confortabil, în care să mergi de fiecare dată cu plăcere.

Printre cele mai importante elemente care pot influența eficiența în birou se numără și lumina.  Este recomandată folosirea luminii naturale pentru o perioadă cât mai mare de timp, însă în același timp trebuie să se evite expunerea directă la soare.

Deși oferă lumină, soarele poate crea disconfort și poate avea impact negativ asupra sănătății. Tocmai din acest motiv, foarte mulți oameni aleg sa controleze lumina astrului cu ajutorul unor jaluzele.

Vezi si:  Lista alimentelor bogate în colagen și cum să le integrezi în dieta ta

Jaluzelele de tip rulou, foarte populare in birouri

În spațiile de birou, printre cele mai apreciate jaluzele se numara cele de tip rulou. Roletele, așa cum mai sunt numite, prezintă câteva avantaje foarte convingatoare:

 • Sunt practice, fiind foarte ușor de controlat;
 • Pot fi realizate din mai multe tipuri de materiale;
 • Pot veni în mai multe variante de culoare;
 • Sunt ușor de instalat;
 • Sunt foarte atractive din punct de vedere al costurilor;
 • Nu necesită foarte mult timp pentrru intreținere;
 • Pot fi confecționate la comandă, potrivindu-se perfect pe ferestrele pentru cărora le sunt destinate.

Cate tipuri de rolete interioare exista pe piata?

Pot fi alese rolete simple dar și rolete în casetă cu ghidaje laterale. În funcție de dimensiunile ferestrelor și utilitatea încăperii unde vor fi instalate, se optează pentru sistemul de antrenare, grosimea axului, tipul de material (opac, semitransparent, transparent). Cele mai cunoscute tipuri de rolete sunt:

 1. Rolete textile obișnuite.

Sunt o soluție de umbrire foarte eficientă, care oferă o flexibilitate mare în ceea ce privește designul. Atunci când sunt închise complet, dacă țesătura este compactă, acoperă fereastra și rețin căldura, ceea ce poate fi un plus pentru confortul din încăpere. Un foarte mare avantaj al acestor tipuri de rolete este prețul, care este foarte atractiv.

Vezi si:  Cea mai bună investiție în sănătatea ta. Analize și consultații recomandate anual

Roletele textile pot fi de două tipuri, în funcție de nevoi:

 • Rolete opace, foarte eficiente pe timpul verii, care opresc în totalitate lumina;
 • Rolete Screen, care sunt foarte apreciate în birouri sau în clădirile în care este nevoie de lumină, însă se dorește intimitate;
 1. Rolete Day&Night sau Zebra

Roletele Day&Night sau Zebra, sunt foarte moderne și extrem de potrivite pentru încăperile cu destinația de birou. Sunt o opțiune din ce în ce mai adoptată în birouri, grație versatilității de care dau dovadă, dar și eleganței pe care o aduc în orice cameră.

Acestea oferă un control total al luminii, putând filtra cu succes razele solare sau putându-le bloca cu totul.

Seamănă destul de mult cu roletele textile simple, însă materialul este țesut din fâșii transparente care se îmbină cu fâșii opace, iar acestea se suprapun prin rularea a două foi, astfel putând inerfera partea opacă cu partea transparentă funcție de cantitatea de lumină pe care o dorim.

Vezi si:  Glory Hotel Oradea, hotel de 4 stele - destinație nouă pentru călătorii de afaceri în zona Bihor

rolete zebra bej pentru birou

Fără a fi o investiție mare, jaluzelele interioare de tip rulou pot oferi extrem de multe avantaje, contribuind la productivitate dar și la confort. Merită, așadar, să fie achiziționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *