Elon Musk vrea să facă o nouă rețea de socializare

Elon Musk, liderul Tesla şi cel mai bogat om din lume, a anunţat sâmbătă pe Twitter că „se gândeşte serios” la construirea unei noi platforme de socializare, relatează Reuters.

Musk a răspuns la întrebarea adresată de un utilizator Twitter dacă ar lua în considerare construirea unei platforme de social media pe baza unui algoritm open source care ar prioritiza libertatea de exprimare şi unde propaganda ar fi minimă.

Liderul Tesla, un utilizator prolific al Twitter, a criticat în ultima vreme platforma de social media şi politicile acesteia. El a afirmat că platforma subminează democraţia prin nerespectarea principiilor libertăţii de exprimare.

Mesajul său vine la o zi după ce a lansat un sondaj pe Twitter în care îi întreabă pe utilizatori dacă sunt de părere că această platformă de social media aderă la principiul libertăţii de exprimare, sondaj la care peste 70% au votat „nu”.

„Consecinţele acestui sondaj vor fi importante. Vă rog să votaţi cu atenţie”, a spus el vineri.

Dacă Elon Musk va decide să meargă mai departe cu crearea unei noi platforme de socializare, el s-ar alătura unui număr tot mai mare de companii tehnologice care se poziţionează drept campioni ai libertăţii de exprimare şi care speră să atragă utilizatorii ce simt că opiniile lor sunt reprimate pe platforme precum Twitter, Facebook şi YouTube.

Administraţia Joe Biden va propune creşterea impozitelor pentru americanii cei mai bogaţi americani în proiectul său de buget pe 2023 pe care ar urma să-l prezinte luni, a afirmat sâmbătă Washington Post, notează AFP.

Această propunere, intitulată „Impozitul pe venitul minim al miliardarilor”, i-ar viza pe cei aproximativ 700 de americani cei mai bogaţi prin stabilirea unei cote minime de impozitare de 20% pentru veniturile de peste 100 de milioane de dolari pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *