Facebook Pay- un serviciu de plata online pentru utilizatorii Messenger, Facebook, Instagram si Whatsapp

Facebook tocmai a dezvaluit Facebook Pay, o solutie de plata online care va regrupa majoritatea modalitatilor de plata disponbile si care va permite de asemenea si sa platesti si sa transferi bani prin Messenger, Instagram sau Whatsapp. Serviciul va fi lansat in curand, mai intai in Statele Unite.

Nu mai este un secret pentru nimeni. Facebook vrea sa atace portofelul tau digital, mai ales cu Libra, criptomoneda sa. Si chiar daca va trebui sa astepti pana in primavara anului 2020 pentru ea, asta  nu inseamna ca Facebook va sta cu bratele incrucisate pana atunci. A dezvaluit astfel un serviciu mai traditional de plata, Facebook Pay.

Este vorba despre o platforma de plata online pentru a regla cumparaturile ce se efectueza pe Marketplace a retelei sociale sau pentru a transfera fonduri pe Faebook, dar si Messenger, Instagram sau Whatsapp.

Serviciul va fi prezentat mai intai in Statele Unite si inca nu a fost dezvaluita nicio data de aparitie pentru Europa.

Vezi si:  Cum sa ai mai multi followeri pe Instagram

Compatibil cu o imensa majoritate de carti de credit si de debit, serviciul Facebook Pay va fi de asemenea compatibil cu PayPal sau cu Stripe, cu reteaua sociala a colaborat pentru a crea acest serviciu.

Scopul sau este sa armonizeze diferitele modalitati de a face plati pe retelele sociale si de propune in acelasi timp, o siguranta ridicata. Pentru a face asta, firma a pus la cale numeroase strategii de protectie printre care si necesitatea de a se autentifica prin recunoastere faciala sau prin cititorul de amprente digitale de pe smartphone. Dar este vorba si despre o supraveghere anti-frauda a sistemului pentru a detecta orice tip de activitate frauduloasa care iti va transmite un mesaj cu o activitate sau tranzactie neobisnuita. S-ar putea insa ca unii sa fie reticenti la ideea de a impartasti datele bancare cu Facebook…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *