Google retrage doua functii: care si din ce motive?

Google ne propune in mod regulat diferite unelete si functii cu scopul de a se reinnoi in mod constant si de a inova. Insa, unele din aceste functii nu s-au bucurat de succesul scontat si exploatarea lor nu s-a dovedit a fi una rentabila pentru motorul de cautare celebru. Pentru acest sfarsit de an Google a anuntat ca renunta la doua functii. Care sunt acestea si din ce motive a ales sa renunte la ele?

Web Light

Web Light a fost oferita de Google incepand cu anul 2015 cu scopul de a putea furniza un afisaj simplificat al paginilor de Internet utilizatorilor care dispuneau de o conexiune lenta la Internet. Web Light era in special dedicata tarilor care nu dispuneau de o conexiune la internet de calitate pe teritoriul lor. Insa, de cateva zile, aceasta functie a fost eliminata din motorul de cautare. Care sunt motivele?
Un singur motiv poate explica retragerea Web Light: cresterea accesibilitatii la smartphone-uri de calitate. In ziua de azi, telefoanele inteligente sunt din ce in ce mai accesibile publicului si calitatea conexiunii este ultra dezvoltata.

Vezi si:  Turiștii germani sunt gata să ia Spania cu asalt de Paște

Daca in urma cu cativa ani nu toata lumea isi permitea sa isi cumpere un smartphone, in ziua de azi nu mai este cazul. Conform unui studiu, cantitatea de telefoane mobile care suporta conexiunea 5G a trecut de la 47 de milioane in 2015 la 650 de milioane in 2021.

Functia WEB Light afost un real success in 2015 si nu este retrasa din cauza lipsei de eficienta ci datorita evolutiei societatii si a modului de consum.

Question Hub: furnizarea unor informatii pentru unele intrebari fara raspuns ale internautilor

Question Hub este a doua functie pe care Google a decis sa o elimine pentru acest sfarsit de an. Se pare ca urmeaza sa fie inlocuit de o unealta deja existenta, Search Console.

Sursa: https://www.leptidigital.fr/marketing/google-retire-2-outils-34243/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *