Lancia renaste din propria cenusa cu 116 ani de istorie, unii regreta acest lucru

Marca apartine acum grupului Stellantis nascut din fuziunea PSA si FCA. In ceea ce priveste designul, numeroase sunt persoanele care afirma ca seamana cam tare cu un Alfa Romeo.

Phoenix renaste din propria cenusa, Lancia renaste in Palatul Reggia di Venara, resedinta regala din Italia. In cadrul unui eveniment botezat Design Day, nu sub forma unui concept car ci sub forma unei sculpturi, marca intaliana si-a marcat reintoarcerea dupa o activitate pusa pe pauza incepand cu anul 2014, la sfarisitul epocii lui Sergio Marchionne. Astfel, cei de la Lancia fac o paralela intre restaurarea acestei resedinte somptuoase, in perioada 1999 – 2007 si renasterea cunoscutului brand auto italian, care a ramas in memoria fanilor cu celebrele masini Delta, Thema si Flavia.

Intai si intai, Lancia si-a prezentat noul logo, care reia tema celui folosit in trecut, se regaseste in primul logo istoric al marcii, dar foloseste detalii mai rafinate si marcheaza intrarea in era electrica. Drept urmare, si logoul marcii sufera schimbari, marturie a timpului care trece in timp ce Lancia a suferit deja numeroase schimbari, in sapte reprize deja…

Vezi si:  Tendințe și orientări pe piața vehiculelor de transport

Insa, unii se plang deja de aspectul mai putin obisnuit al masinii. Obiectivul final este acela de a face din Lancia o marca credibila, respectata si dorita pe segmentul premium in Europa. In logoul marcii sunt evidentiate in mod clar toate elementele specifice precum roata, scutul, steagul,lancea si textul Lancia care este acum scris cu un font nou. Primele modele care vor beneficia de acest logo vor fi Ypsilon si noua Lancia Delta.

Prezentarile au fost facute de catre Luca Napolitano, cel care conduce in prezent brandurile premium ale grupului Stellantis si care a introdus „Lancia Pu+Ra Zero”, un obiect de design tridimensional, care urmeaza sa se regaseasca in structura designului viitoarelor masini Lancia.

Sursa: https://www.presse-citron.net/lancia-renait-de-ses-cendres-avec-116-ans-dhistoire-certains-regrettent/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *