Probleme noi de securitate pentru Boeing

Se pare ca Boeing nu mai scapa de probleme. Cunoscutul gigant american ar putea fi nevoit sa consemneze la sol alte zeci de aeronave, tot 737, modelul mai vechi putin, dupa ce la o alta serie de cateva zeci de avioane aflate in uz s-au detectat cateva crapaturi la fuzelaj.

Pana in prezent au fost inspectate in jur de 800 de aeronave si la alte 38 de aeronave s-au observat o serie de fisuri in special la imbinarea dintre fuzelaj si aripa. Aeronavele urmeaza sa fie reparate in cel mai scurt timp cu putinta, inspectiile vor continua si la restul flotei 737 Nex Generation. La nivel mondial se folosesc in jur de 6800 astfel de aeronave.

Problemele noi de securitate au aparut dupa ce Boeing a fost nevoit sa opreasca la sol absolut toate aeronavele 737 Max, in prima parte a anului 2019, in urma prabusirii, in mai putin de sase luni, a doua avioane de acest gen. Numai putin de 346 de persoane si-au pierdut viata.

Vezi si:  Google se asociază cu Elon Musk pentru internet de mare viteză

In plus, in timpul unor teste, o usa a avionului a fost smulsa in timpul testului. Aceste teste de presurizare fac parte din procesul obligatoriu de aprobare a avionului, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al FAA.

Aceste teste urmaresc sa supuna avionul unor conditii care depasesc conditiile operationale reale pentru a se asigura de fiabilitatea si integritatea sa.

Se intampla destul de rar ca o usa sa fie smulsa in cursul unui test de presurizare, a informat o sursa din industria aviatiei.

Boeing a insistat recent asupra faptului ca aceste teste sunt ultimele dintr-o serie pe care Boeing le desfasoara cu 777X de mai multe luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *