G 7 pune conditii pentru Libra, cripto moneda Facebook

Ministrii de finante din Grupul celor 7 state puternic industrializate – Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie si SUA –  au decis la Washington un set de conditii pentru orice discutii legate de crearea cripto monedei Libra, preconizata de Facebook.

Principala conditie pentru lansarea cripto monedelor stabile, cum ar fi proiectul Libra, este instituirea unui cadru juridic, scrie Les Echos. “Am cazut de acord ca niciun proiect privind monede numerice stabile nu poate fi lansat atata vreme cat exista probleme si riscuri juridice, iar reglementarile in materie de supraveghere nu sunt adaptate in mod adecvat” – se arata in comunicatul G 7. Sefii finantelor din clubul celor mai puternice tari ale lumii atrag atentia ca, lansate la scara mare, asemenea monede ar putea pune in pericol sistemul monetar mondial.

Germania e sceptica

Aflat la Washington, la reuniunea G 7, ministrul german de finante, Olaf Scholz, a declarat ca e foarte sceptic in legatura cu planurile Facebook privind moneda Libra. Oficialul german afirma ca moneda, in general, este si trebuie sa ramana responsabilitatea statelor.

Vezi si:  Criptomonede, din vânzarea de terenuri virtuale

Ministrul francez de finante, Bruno Le Maire, si el un critic al Libra, declara ca Facebook si cele 2,4 miliarde de utilizatori ai sai ar putea avea o incidenta mondiala, si deci este si o chestiune ce tine de democratie, nu e doar o problema economica.

Facebook e gata sa raspunda ingrijorarilor

David Marcus, seful proiectului Libra, in cadrul Facebook, a afirmat, in fata jurnalistilor, ca problemele ridicate sunt legitime si absolut rezonabile. In plus, Facebook promite ca vine cu solutii concrete, in intampinarea problemelor legate de cripto moneda Libra. Libra ar urma sa fie lansata anul viitor, dar expertii spun ca obstacolele de natura politica si juridica ar putea intarzia destul de mult acest ambitios proiect al lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Miriam Vasiliu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *